托福TPO49听力答案及解析!不管是做什么托福听力练习资料,一定要及时的核对答案解析,不仅可以有效发现自己的问题 ,还能及时的针对性的进行查漏补缺。下面智课网为大家带来了托福TPO49听力答案及解析,供大家参考。

  Lecture1 (Alaska)

  1.What is the main purpose of the lecture?

  A.To contrast how different kinds of thaw lakes grow

  B.To explain why a new theory of thaw lakes is gaining acceptance

  C.To explain how processes in permafrost lead to the formation of thaw lakes

  D.To describe two competing theories about the growth of thaw lakes

  答案:CD

  解析:

  C:What we call the active layer of permafrost,which melts in the summer and refreezes again in the winter.

  D:There's been considerable research done to try to figure out what causes them to be shaped and oriented this way. What makes them grow this way?

  从这些内容来看,整个Lecture都在围绕着融湖是如何形成的。并且文章中提出了两个不同的理论来论证。第一个理论将“分”作为融湖朝向的起因,而第二理论则认为是坍塌造成的。

  2.The professor explains thaw lake formation as a cycle of events that occur repeatedly.Summarize this cycle, starting with the eventflled in below.

  Drag your answer choices to spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it

  Answer Choices

  a. Meltwater flows into cracks in permafrost..

  b. Ice wedges inside permafrost completely melt..

  c. Freezing water expands cracks in permafrost..

  d. Ice in the active layer melts as temperatures rise..

  e. Permafrost shrinks and cracks as temperatures drop..

  答案:EDACB

  解析:

  此题注意听时间词,以及时间之后所发生的事情。描述的是一个循环过程。

  3. What is the significance of the 'protective shelf' discussed by the professor?

  A.It prevents the slumping of lake banks.

  B.It shields the lake surface from strong winds.

  C.It redirects the waves to lake banks that do not face the wind.

  D.It allows the lakes to grow in the same direction as the wind blows.

  答案:C

  解析:

  这里说了,protective shelf使得湖岸得到保护,将波浪转移到左右两边。

  4. According to the thaw slumping model, which side of a thaw lake grows fastest?

  A.The side where the bank is shortest

  B.The side least exposed to wind

  C.The side that is at the highest elevation

  D.The side opposite the protective shelf

  答案:A

  解析:

  通过lecture可以知道,短的那边比较容易被融化,掉入湖中,所以答案是A

  5. What is the professor's opinion of the thaw slumping model?

  A.He thinks it was urgently needed.

  B.He is not convinced that it has a firm basis.

  C.He thinks it would be better if it were simplified.

  D.He does not think it is very different from the old model.

  答案:B

  解析:

  此句中我们可以判断出老师是不确定的态度,认为这个理论还没被很好地论证过。

  6. Replay: Why does the professor say this:

  A.He wants some information from the students.

  B.He thinks that the students may find an example helpful.

  C.He realizes that he forgot to mention an important topic.

  D.He wants to point out an important difference between frozen ground and dry ground.

  答案:B

  解析:

  重听内容为 You ever see mud after it dries?举个例子帮助学生理解之前ice wedge 产生的情况

  Lecture2 (Montessori Method)

  1. What is the lecture mainly about?

  A.Children's reactions to the Montessori Method

  B.Teacher training in the Montessori Method

  C.How the Montessori Method facilitates children's development

  D.How Maria Montessori developed her educational method

  答案:C

  解析:

  If you di your reading for today, then you were introduced to a very influential alternative to traditional education. This educatioonal philosophy and methodology was pionnered in Italyin the early 1900s by Doctor Maria Montessori. 开篇第一句已经告诉我们要讲的是蒙特梭利的教学方法和理论。由后文可知,这种方法是用于小孩子的所以答案选C

  2. What does the professor imply about the furniture that was traditionally found in children's classrooms in the early 1900s?

  A.It did not encourage interaction among children.

  B.It helped maintain discipline in the classroom.

  C.It was heavy and difficult for children to move.

  D.It was not child sized.

  E.It encouraged children to act independently.

  答案:ACD

  解析:

  此题是审题之后可知是找传统的教学方法的特点,也就是找到和蒙特梭利教学法相反的点。现在文章中定位到蒙特梭利的特点 The furniture was child-sized对应答案D。You won't see any long benches with children in rows or heavy desks withe each other.对应答案A; The furniture is lightweight, so children can move it around easily.对应答案C

  3. According to the professor, what is the primary goal of the Montessori teacher?

  A.To instruct the child in the correct use of the manipulative equipment

  B.To prepare the child socially for future school interactions

  C.To focus directly on the skills necessary for academic success

  D.To guide the child to learn skills and concepts independently

  答案:D

  解析:

  从这段讲座可以看出,M的老师主要要做的就是培养学生去自主学习技能,form concepts。培养independence是M教学的核心。

  4. What is the professor's attitude about the Montessori teacher's role?

  A.She thinks children need more interaction with adults than it allows.

  B.She thinks it is too limiting for the teacher.

  C.She thinks it could be a difficult role to perform.

  D.She thinks it demands expertise in many academic areas.

  答案:C

  解析:

  That was and still ia a novel idea, and for many teachers not the easiest thiing to do. In facts, for some is very difficult.可见教授觉得,做老师非常难

  5. What does the example of the brown stairs demonstrate about Montessori classroom materials?

  A.That natural materials provide children with a superior sensorial experience

  B.That Montessori classroom materials are generally the same as those used in other primary schools

  C.That same materials lack a particular educational focus

  D.That one set of materials can be used to introduce several skills

  答案:D

  解析:

  这个事例演示了在玩积木的过程中,学生学了一些算数的技能,这个对应了D选项的skill。

  6. Why does the professor mention the violin?

  A.To demonstrate the type of creativity the Montessori method encourages

  B.To stress the importance of music education at an early age

  C.To give an example of how advanced Montessori lessons can be

  D.To show that Montessori teachers expect materials to be used for their intended purpose

  答案:AD

  解析:

  小提琴的例子中,主要是为了说明哪些creativity是被encouraged,哪些不是。也强调了M教学中的日常生活练习强调了需要根据目的来使用事物。所以对应AD

  ...


展开显示全文