托福TPO是托福模拟在线练习,考生在备考中使用比较普遍。下面智课网为大家整理了托福TPO1听力题目及对应的答案解析,考生可以结合练习来掌握考点,通过不断的有效练习与总结提高自己的托福听力答题能力。

  Question 1:

  Why does the student go to see the librarian

  A. To sign up a seminar on using electronic sources for research

  B. To report that a journal is missing from the reference area

  C. To find out the procedure for checking out journal articles

  D. To ask about how to look for resources for a class paper

  答案:D

  解析:(从第 15 秒开始)

  听到图书管理员问 “What can I do for you” 就意味着后面要出现这个问题的答案了。学生说: I’m supposed to do a literature review for my psychology course, but um…having a hard time finding articles. I don’t even know where to start looking. 说明她需要为她的心理学论文找到参考文献。此处会出现迷惑项:C。但 D 更贴合原文。优中选优。

  Question 2:

  What does the librarian say about the availability of journals and articles in the library

  A. They are not easy to find if a professor put them on reserve.

  B. Most of them are accessible in an electronic format.

  C. Most of them can be checked out for three weeks.

  D. Printed versions from the past three years ate located in the reference section

  答案:B

  解析: (从 53 秒开始)53 秒处提到了 printed version,符合 D 选项。但并非这个问题的目的。往后听到 1 分 12 秒,出现“ACTually,most of our materials are available electronically now.” 该句中出现了关键词 available,与问题对应。因此该句就是答案所在句。B项是这句话的同义替换,所以正确答案选A。

  Question 3:

  What does the librarian suggest the student should do to save time

  A. Choose an easier research topic

  B. Concentrate on five journals

  C. Read the summaries of the articles first

  D. Install a new program on her home computer

  答案:C

  解析: 1 分 47 秒处学生说:It still sounds like it’s going to take a while though. 一般来说,那么在随后的对话中后面 Librarian 就会对这个问题展开讨论。下文中 Librarian 提到了 “narrow your search down to articles on dream interpretation”, “the abstrACT or summary at the top of the first page”,”have option to display the abstrACTs on the computer screen”,就是说缩小了范围,然后读每本书的纲要,决定是否完整的读这本书。最后 librarian 的话结尾出现了 cut down some time(关键词与问题中对应),说明则前面说的内容就是答案了。

  Question 4:

  What can be inferred about why the woman decides to use the computer in the library

  A. She thinks she might need additional from the man.

  B. She does not have a computer at home

  C. She has to hand in her assignment by the end of the day.

  D. She will be meeting a friend in the library later on.

  答案:A

  解析:(2 分 24 秒)学生说:I guess I should try out the electronic search while I’m still here then, you know, just in case. 学生提到了我要在这里试一下电子搜索的功能,以防万一。Librarian:Sure,er… that computer’s free over there, and I’ll be here till five this afternoon. 图书管理员刻意告诉学生他上班到几点,。就是说学生在几点前有问题都可以来找他。所以对照答案,选:A。

  Question 5(重听题):

  Why does the woman say this:

  A. She had forgotten about the information.

  B. She is surprised she was not aware of the information.

  C. She is annoyed that the information was published only recently

  D. She is concered that the librarian gave her incorrect information.

  答案:B

  解析:1 分 30 秒左右开始。学生提到不能在家获取图书馆信息非常遗憾。但图书管理员说:其实你可以在家做。然后学生就说了重听题里的那句话(Really? I can’t believe I didn't know that. )。由此可以看出学生是很惊讶自己不知道这个方法。

  Question 6: What is the purpose of the lecture

  A. To explain the difference between two artistic styles

  B. To describe a new art gallery to the class

  C. To introduce an artist's work to the class

  D. To show how artists' styles can evolve over time

  答案:C

  (原文中)The name of the artist exhibiting there is Rose Frantzen. Frantzen’s work may be unfamiliar to you since she’s a relatively young artist. But she’s got a very unusual style, compared to some of the artists we’ve looked at this term. Professoro在文中提到让学生去参加一个展览,并介绍了展览中艺术家的姓名和作品,由此可知正确答案为C。

  Question 7:

  What does the professor say about Frantzen's painting of a farm scene

  A. It resembles a photograph

  B. It may be Frantzen's best-known painting

  C. It was painted in the Impressionist style

  D. It was painted while Frantzen lived abroad

  答案:C

  解析:(原文中)(from 2”00)I really want you to take a close look at a certain painting. It’s a farm scene. And you will see it right as you enter the gallery. The reason I think this painting is so important is that it stresses the impressionist aspect of Frantzen’s style。听力原文中文中提到这幅画强调了Frantzen的绘画的印象主义风格。

  Question 8: Why did Frantzen go to the Sales Barn

  A. To study human form and movement

  B. To earn money by painting portraits

  C. To paint farm animals in an outdoor setting

  D. To meet people who could model for her paining

  答案:A

  解析:(原文中)(from 2”55)And the Sales Barn, it was basically this place where the local farmers bought and sold their cattle, their farm animals. And the reason Frantzen went there, and she later on would visit other places like dance halls, was to observe people and the ways that they moved. She really found that this helped her work---that it gave her an understanding of body movements and ACTions, how humans move, and stand still, what their postures were like, too.这段话提到,他去那儿的目的是为了观察人们以及他们的行动方式。

  Question 9: What does the professor imply about the painting of the young woman surrounded by pumpkins

  A. It was painted at an art fair

  B. It combines Impressionism with Realism

  C. It convinced Frantzen that she was a good illustrator

  D. It was originally meant to be used in an advertisement

  答案: B

  解析:(原文中)(from 4”00)You will notice that the woman’s face is so realistic looking that it’s almost like a photograph. The woman’s nose is a little less than perfect and her hair is kind of messed up. This is realism. But then, the background of the painting, this woman with the pumpkins is wrapped in a blanket of broad thick brushstrokes, and, it’s all kinds of zigzagging brushstrokes and lines, kind of chaotic almost when you look at it close. And there are vibrant colors. 根据这段话,可以看出,这幅画的特点是结合了印象主义和现实主义。

  Question 10: Why does the professor discuss Frantzen's difficulties as a young painter

  A. He wants to point out mistakes that young artists commonly make

  B. He thinks her example can inspire the students in their own lives

  C. Her difficulties remind him of the difficulties he himself experienced as a young girl

  D. Her difficulties are the subject of some of the paintings in the gallery that the students will visit

  答案: B

  解析:这老师就是说现在这么成功这么有特色的一个艺术家过去都有困难的时候,就是希望能借此来鼓励艺术系的学生。

  以上为托福TPO1听力题目Question1-10,下面为大家介绍Question11-17的全部内容。

  Question 11: What does the professor imply when he says this( )?

  A. The students can understand Frantzen's art without knowing about her life

  B. The students should pay very close attention to what he is going to say

  C. Some of his students are already familiar with Frantzen's life story

  D. Some of his students may not appreciate Frantzen's work

  答案: A

  解析:(原文中)I find Frantzen to be a very accessible artist. I mean, some artists, to appreciate them, you have to know their life story. here’s a little bit about Rose Frantzen’s life anyway.这段话的最后一句but转折,表示与前文的意思相反,提到FrantzenF这个人的生平事迹特别少,所以隐含的意思就是可以不用了解她他的生平就能理解她他的作品。

  Question 12: What does the professor mainly discuss

  A.The difference in age among American mountain ranges

  B.The importance of a technique used for dating geological materials

  C.The recent discovery of an ancient canyon

  D.A comparison of various minerals used for dating

  答案:B

  解析:(原文中)Ok, let’s get started. Great. Today I want to talk about a way in which we are able to determine how old a piece of land, or some other geologic feature is - dating techniques.根据这句话可以知道,教授在讲授一种确定石头年代的方法。

  Question 13: .Before the use of uranium-lead analysis, where did most geologists think the Grand Canyon sandstone came from

  A.An ancient lake located in the American Southwest

  B.A desert that once connected two continents

  C.Sands carried by a river from the Appalachian Mountains

  D.A nearby mountain range that had flattened out over time

  答案:D

  解析:(原文中)(from 1”04)And until just recently, most of us thought the sand had come from an ancient mountain range fairly close by that flattened out over time. That’s been the conventional wisdom among geologists for quite some time. But now we’ve learned something different, and quite surprising, using a technique called Uranium-Lead Dating. 这句话中提到之前很多人都认为那些沙土石头是由古代的山峰慢慢风化形成的。是来自ancient mountain range fairly close by that flattened out over time.

  Question 14:

  In the talk, the professor describes the sequence of uranium-lead dating. Summarize the sequence by putting the events in the correct order.

  Drag your answer choices to spaces where they belong. To remove an answer choice, click on it.

  2. Zircon in the sandstone is matched to the zircon in a particular mountain range.

  1. The amount of lead in sandstone zircon is measured

  3. The age of zircon in a sandstone sample is determined

  答案:1-3-2

  解析:(原文中)So if you measure the amount of Lead in the Zircon grain, you can figure out when the grain was formed. After that, you can determine the age of Zircon from different mountain ranges. Once you do that, you can compare the age of the Zircon in the sandstone in your sample to the age of the Zircon in the mountains. If the age of the Zircon matches the age of one of the mountain ranges, then it means the sandstone ACTually used to be part of that particular mountain range. 听力原文中的文章这段话明确的表明了uranium-lead dating的顺序。

  Question 15: According to the professor, what change has caused uranium-lead dating to gain popularity recently

  A.It can be performed outside a laboratory

  B.It can now be done more efficiently

  C.It no longer involves radioACTive elements

  D.It can be used in fields other than geology

  答案:B

  解析:

  (原文中)(from 4”22)

  But, um… until recently, in order to do it, you really had to study many individual grains. And it took a long time before you got results. It just wasn’t very efficient. And it wasn’t very accurate. But technical advances have cut down on the number of grains you have to study, so you get your results faster. So I’ll predict that Uranium-Lead Dating is going to become an increasingly popular dating method. 教授提到这段话中提到,技术变得先进后,就能更快的得到检验结果得到答案也会变得更快,所以可以推断判断现在效率更高了。

  Question 16: Why does the professor talk about the breaking apart of Earth's continents

  A.To give another example of how uranium-lead dating might be useful

  B.To explain how the Grand Canyon was formed

  C.To demonstrate how difficult uranium-lead dating is

  D.To disprove a theory about the age of Earth's first mountain ranges

  答案:A

  解析:((原文中)from 5”00) Well, with Uranium-Lead Dating, we could prove that more conclusively. If they show evidence of once having been joined, that could really tell us a lot about the early history of the planet’s geology.

  举地球板块的例子就是说这个新方法可以证明原来的论断,也是新方法的一个应用。

  17.What does the professor imply when he says this (well as everyone in this class should know)?

  A.The class is easier than other geology classes

  B.The class has already studied the information he is discussing

  C.Some students should take a course in geological dating techniques

  D.He will discuss the topic later in the class

  答案:B

  解析:重听题:well as everyone in this class should know. 此句中这个教授说就是在暗示,他要讲的东西大家都“应该”知道,这句话其实就是在暗示学生们应该至少有提前预习过他这门课。

  Section2

  1.What is the converSATion mainly about

  A.A lesson Matthew prepared for his students

  B.A class Matthew has been observing

  C.A term paper that Matthew has written

  D.A problem in Matthew's classroom

  答案:B

  解析:

  (原文中)

  Professor:

  Hi Mathew, I’m glad you could come in today. You’ve been observing Mr. Grable’s third-grade class for your approaches to education paper, right

  Student:

  ,Um, yes. I go over to Johnson Elementary School, you know, to watch Mr. Grable teach the children in class. It’s been amazing.

  根据这段对话可以知道,这个对话主要是讲 Matthew 观摩的其他老师上课后的感受。

  2.What is Matthew's opinion about observing Mr.Grabell's third-grade class

  A.It will help him become a more effective teacher

  B.It could help improve his study habits

  C.It has improved his public-speaking skills

  D.It may be the most difficult assignment he has had

  答案:A

  解析:

  (原文中)

  Professor:

  So, in one science unit, in which the focus was astronomy, the students also learned about the literature of Greek and Roman mythology, used research skills in the library, wrote a report and prACTiced their oral presentation skills.

  Student :

  ExACTly! He used this one topic to teach third-grades all that stuff — how to use the books in the library, to write reports, and even how to speak in public. Plus they had a great time doing it.

  根据这段对话,可以知道,Matthew的观点是觉得观察Mr.Grabell的课之后学到的方法能让他自己的课变得更加高效这个这种观察效率很高。

  3.Why does Matthew mention Greek and Roman mythology

  A.To identify a topic frequently discussed in third grade

  B.To get the professor's opinion about a lesson he taught

  C.To make a suggestion to improve the class he is taking

  D.To illustrate a technique used to teach a third-grade class

  答案:D

  解析:(原文中)He introduced Greek and Roman mythology as a way of explaining. Matthew马修提到Greek and Roman mythology了这个是因为他观摩的那个课上老师采用了这个方法教小朋友。

  4.What important skills did Mr.Grabell introduce to his third-grade classClick on 3 answers.

  A.Reviewing other student's reports

  B.Using books in the library

  C.Interviewing their classmates

  D.Speaking in public

  E.Writing reports

  答案:BDE

  解析:(原文中)原文:So, in one science unit, in which the focus was astronomy, the students also learned about the literature of Greek and Roman mythology, used research skills in the library, wrote a report and prACTiced their oral presentation skills. 答案中除了C项之外,其他在听力原文中都提及过。

  5.What will Matthew probably do in next Wednesday's class

  A.Hand in his assignment early

  B.Try to start a study group

  C.Make a presentation to the class

  D.Choose a topic for his paper

  答案:C

  解析:(原文中)Professor :You know, Mathew, this is just what we’ve been talking about in our class. I’m sure everyone can learn something from your experience. You know, Mathew, I’d love for you to talk about this astronomy unit in class on Wednesday. 老师觉得他的观摩经验观察太好了,值得班上同学学习,让他周三给同学给班上的同学做个 presentation。

  6.What is the lecture mainly about

  A.Art in the Neolithic period

  B.The site of a Neolithic town

  C.Methods of making stone tools

  D.The domestication of plants and animals by early farmers

  答案:B

  解析:文中多次出现Neolithic structures,Neolithic period以及Neolithic monuments,由此可知文章主要是在说The site of a Neolithic town。

  7.What does the professor imply about the tools used by the people of Catalhoyuk

  A.They were made of stone that came from Catalhoyuk

  B.They were among the sharpest tools available at the time

  C.They were often used in religious rituals

  D.They were used primarily for agriculture

  答案:B

  解析:(原文中)(在 1’20”附近)It’s the Neolithic, remember, the late Stone Age. So the people that lived there had only stone tools, no metals. So everything they accomplished, like building this town, they did with just stone, plus wood, bricks, that sort of thing. But you got to remember that it wasn’t just any stone they had, they had obsidian. Catalhoyuk 的人生活在新石器时代。石头就是他们最先进的工具。但是他们除了石头之外还有一种叫 obsidian 的工具是很锋利的(黑曜石)。

  8.What does the professor say about the entrances to the horses in Catalhoyuk Click on 2 answers.

  A.They were in the roof

  B.They were usually kept closed

  C.They allowed smoke to escape from the house

  D.They stood opposite one another across narrow streets

  答案:AC

  解析:(原文中)(2“45)There tends to be a lot of obsidian flakes and chips in the hearth ashes, but no chimney. The smoke just went out the same hatchway that people used for going in and out themselves. 他们从屋顶上进到屋子里面去,同时这个入口也被当做 chimney 来用。

  9.What does the professor say about Catalhoyuk graves

  A.The graves contained precious stones

  B.Many people were buried in each grave

  C.The grave were located under the house floors

  D.The graves contained ashes rather than bones

  答案:C

  解析:(原文中)(3“18)The graves have all been found under the houses, right under the floors.这句话提到了墓的具体方位,根据文章可知正确答案为C。

  10.What does the professor think of the idea that the inhabitants of Catalhoyuk deliberately arranged their house so that they could live near their ancestors' graves

  A.She thinks it is a good guess, but only a guess

  B.She thinks some evidence supports it, but other evidence contradicts it.

  C.She thinks that further excavations will soon disprove it

  D.She thinks that it is not appropriate to make such guesses about the distant past

  答案:A

  解析:(原文中)But it makes a good point. Based on excavations, we can know the layout of the houses and the location of the graves, but we’re only guessing when we tried to say why they did it that way.这句话中提到教授认为这只是一个猜测,所以答案应该选A。

  11.What are three things the professor says about the artwork of Catalhoyuk Click on 3 answers.

  A.It was clearly important to the Catalhoyuk religion

  B.It became covered with soot

  C.It often shows farmers at work

  D.Its significance is unknown

  E.It contains many hunting scenes

  答案:BDE

  解析:(3”00)

  第一个选项源自:They ended up with a layer of black soot on them, and so did people’s lungs. (4”20)

  第三个选项源自:They painted on the plastered walls and usually they painted hunting scenes with wild animals in them

  第二个选项源自:but we don’t know why so many of the paintings are of hunting scenes. Was it supposed to have religious or magical significance That’s the kind of thing we can only guess at based on clues.

  12.What is the main topic of the lecture?

  A.The types of habitats marmots prefer

  B.Methods of observing marmot behavior

  C.Feeding habits of some marmot species

  D.Differences in behavior between marmot species

  解析:听完这段话,我们可以知道这篇对话讲了两种 marmot,并对比了其行为习惯。

  13.According to the case study, why are marmots ideal for observation

  A.They do not hide from humans

  B.They reside in many regions throughout North America

  C.They are ACTive in open areas during the day

  D.Their burrows are easy to locate

  解析:学生说,Well, when they are not hibernating, you can find them in open areas. And they are pretty ACTive during the day, which makes them easy to observe, right Marmots常年在开阔的地方活动,而且活动的时间通常都在白天,所以它们特别适合做观察对象。

  14.Drag the appropriate description of each marmot species' behavior to the box below the marmot's name. Click on a phrase. Then drag it to the space where it belongs.

  One of the phrases will not be used.

  says ACTive during the winter

  Olympic Marmot Eastern Marmot

  is family oriented Displays aggressive tendencies

  解析:(原文中)They keep their young at home until they are physically able to survive on their own. This could explain why the social behavior of the Olympic marmots is so unlike that of the Eastern marmots… Well, they are really territorial, and loners, and just so aggressive even with other Eastern

  marmots. And their mating ritual is just so impersonal. Olympic marmot 会照顾幼崽而Eastern marmot领域意识更强,更好斗。

  15.What reason does the professor give for the difference in marmot behavior patterns

  A.Type of food available

  B.The size of the population

  C.InterACTion with other marmot species

  D.Adaptations to the climate

  解析:(原文中)Because the climate is so harsh, cooperation increases the survival rate of the Olympic marmots. They keep their young at home until they are physically able to survive on their own. This could explain why the social behavior of the Olympic marmots is so unlike that of the Eastern marmots.这句话中提到,因为气候严酷,Olympic marmots才不得不进行群体合作,以提高生存几率,而Eastern marmots不一样。天气严酷,由此可知,教授认为两种marmots的行为模式的不同是为了适应不同的气候教授的目的是为了让他们适应气候。

  16.Why does the professor say this (it has nothing to do with that)?

  A.To inform the student that his definition is incorrect

  B.To suggest that the student did not do the reading

  C.To encourage the student to try again

  D.To change the topic of discussion

  解析: 重听题,Have nothing to do 的意思是跟……,没有关系。(原文中)原文中I’m sorry but no. It has nothing to do with that. It's not about the time it takes for Eastern marmots to grow.可以知道教授是在告诉学生他的定义是不正确的。

  17.Why does the professor say this (Well, it’s not as if they aren’t ready for the real world because they are)

  A.To express a similar concern

  B.To encourage the student to explain what she means

  C.To address the student's concern

  D.To agree with the student

  解析:(原文中)原文:Well, it’s not as if they aren’t ready for the real world because they are. Remember, they mature quickly and the weather’s nice. 这句话的意思其实是说,不管六周的时间是长是短,那些幼崽都一定要。 ready for the real world.

  以上为托福TPO1听力题目及对应解析内容,希望对大家备考有帮助。

展开显示全文