SAT真题练习中,北美每次的考试真题,对于大家的参考价值还是比较大的。尤其是5月的北美SAT考试真题,很多大陆的考生都在关注着具体的考试内容。那么最新一期的5月北美SAT考试真题内容是什么呢?下面小编为大家整理了详细的内容,供大家参考!

  第二篇文章:政治(女权)

  本篇文章难度较高,除了生涩的单词外,同学们最不喜欢的就是这种大量描述的文章。作者叙述了女人一直受到男性的排挤这个现象!注意是现象,并没有大面积的发表观点,只有在文章最后一句话直接说明女性地位的重要。

  女权文章选自Mary Robinson, A Letter to the Women of England on the injustice of Mental Subordination.

  这篇文章考察了main purpose 题目和新SAT以来才出现的central claim。注意两者的区别;词汇题目考查了“faculty”,此时也要切记新SAT要旨,文章中要表达的意思才是正确答案,并非一味的同义替换。更多真题回忆我们会陆续更新,敬请关注。

  考试文章回忆如下:

  Woman is destined to pursue no path in which she does not find an enemy. If she is liberal, generous, careless of wealth, friendly to the unfortunate, and bountiful to persecuted merit, she is deemed prodigal, and over-much profuse; all the good she does, every tear she steals from the downcast eye of modest worth, every sigh she converts into a throb of joy, in grateful bosoms, is, by the world, forgotten; while the ingenuous liberality of her soul excites the imputation of folly and extravagance. If, on the contrary, she is wary, shrewd, thrifty, economical, and eager to procure and to preserve the advantages of independence; she is condemned as narrow-minded, mean, unfeeling, artful, mercenary, and base: in either case she is exposed to censure. If liberal, unpitied; if sordid, execrated! In a few words, a generous woman is termed a fool; a prudent one, a prodigal.

  If WOMAN is not permitted to assert a majesty of mind, why fatigue her faculties with the labours of any species of education? why give her books, if she is not to profit by the wisdom they inculcate? The parent, or the preceptress, who enlightened her understanding, like the dark lantern, to spread its rays internally only, puts into her grasp a weapon of defence against the perils of existence; and at the same moment commands her not to use it. Man says you may read, and you will think, but you shall not evince your knowledge, or employ your thoughts,beyond the boundaries which we have set up around you. Then wherefore burthen the young mind with a gaudy outline which man darkens with shades indelible? why expand the female heart, merely to render it more conscious that it is, by the tyranny of custom, rendered vulnerable? Let man remember, that "A little learning is a dangerous thing."

  Let him not hope for a luxurious mental harvest, where the sun of cultivation is obscured by impenetrable prejudice; that cloud which has too long spread over the mind of woman a desolating darkness. So situated, woman is taught to discriminate just sufficiently to know her own unhappiness. She, like Tantalus, is placed in a situation where the intellectual blessing she sighs for is within her view; but she is not permitted to attain it: she is conscious of possessing equally strong mental powers; but she is obliged to yield, as the weaker creature. Man says, "you shall be initiated in all the arts of pleasing; but you shall, in vain, hope that we will contribute to your happiness one iota beyond the principle which constitutes our own." Sensual Egotists! woman is absolutely necessary to your felicity; nay, even to your existence: yet she must not arrogate to herself the power to interest your actions. You idolize her personal attractions, as long as they influence your senses; when they begin to pall, the magick is dissolved; and prejudice is ever eager to condemn what passion has degraded.

  Supposing women were to act upon the same principle of egotism, consulting their own inclinations, interest, and amusement only, (and there is no law of Nature which forbids them; none of any species but that which is framed by man;) what would be the consequences? The annihilation of all moral and religious order. So that every good which cements the bonds of civilized society, originates wholly in the forbearance, and conscientiousness of woman.

  以上就是关于“5月6日SAT考试真题回忆(北美)”的内容,希望通过上述内容的学习,大家能够更充分的备考SAT考试,预祝各位考生能够取得更好的成绩。


展开显示全文