雅思阅读真经5,是考雅思学生阅读部分必做的一套题了,但这本书只有答案,没有详细解析。别的阅读解析我也看过,但大部分这类书就是把全文翻译一遍,然后把文中的很多生词罗列出来,在解析时,也没有讲具体的做题步骤与技巧.接下来就一起来看看今天智课网带给大家的雅思备考内容:雅思阅读真经5解析系列Chapter 7
Real Test1 passage 3

      

     

  P3 The Roll Film Revolution

  26

  1)定位词:before the dry plate process; short exposures; in the hand

  【题目翻译】在dry plate process 之前,短曝光只有拿在手里才可以进行。

  文中原句:Instantaneous exposures had been possible before, but only with some difficulty and with special equipment and conditions. Now, exposures short enough to permit the camera to the held in the hand were easily achieved.

  【原文翻译】在dry plate process 之前,短曝光已经是可能的了,只是有些难度,并且需要一些特殊的装置和条件。现在,曝光可以足够短到允许相机持在手里很容易就做到。

  【析】比较下两句,显然是不对的。

  【同义词替换】short ---- instantaneous

  27

  1) 定位词:Stirn’s “America” camera; Kodak’s developing service

  文中原句:

  ?There had been several earlier cameras, notably the Stirn’s “America” camera.

  ?The real significance of the first Kodak camera was that it was backed up by a developing and printing service.

  【题目翻译】Stirn’s “America”相机缺乏柯达冲洗服务。

  【原文翻译】第一个柯达照相的真正意义在于它被冲洗和打印服务所支持。

  【析】根据原文意思,柯达是第一个有冲洗服务的,而Stirn’s “America”相机是之前出现的,所以与题目意思相符。

  28

  1)定位词:first Kodak film; week’s wages ---- 文中倒数第3段倒数1,2句

  文中原句:

  Everyone, that is, who could afford $25 or five guineas for the camera and $10 or two guineas for the developing and printing. A guinea ($5)was a week’s wages for many at the time, so this simple camera cost the equivalent of hundreds of dollars today.

  【题目】The first Kodak film cost the equivalent of a week’s wages to develop.

  【析】题目中说的是冲洗胶卷,那么对应文中的是2 guineas;而文中后一句接着解释1 guinea 相当于一周的工资;因而冲洗胶卷应该相当于二周的工资才对,所以答案是N

  【注】film 在这里是“胶卷”,而非“电影”; develop 意为“冲洗”,而非“开发,发展”

  29

  1) 定位词:Eastman’s 1891 range; daylight

  【析】文中没有出现Eastman’s 1891 range, 故为NG

  30----34

  1) 定位词:V line Impression 和 Special Key ---- 文中第4段第6句(谈其操作)

  Its operation was simple: set the shutter by pulling a wire string; aim the camera using the V line impression in the camera top; press the release button to activate the exposure; and turn a special key to wind the film. A hundred exposures had to be made, so it was important to record each picture in hte memorandum book provided, since there was no exposure counter.

  2)

  30----精确定位:special key ---- 对应目的:wind the film

  31 ----(结合看图,这里有一根线):所以填 a wire string

  32----对应目的,填:set the shutter

  33 ----(结合看图,这里有一本书的样子):所以填 the memorandum book

  34 ----对应目的,填:record each picture

  【注】做这类题时,先根据已给出的专有词找到大概的位置,然后再根据确定的词精确定位,但有时空的顺序不一定跟原文中出现的句子的顺序完全一致,比如这个题的31,32就出现在最前面,此外,这个题还要根据图片和形状来做,否则,信息太少。

  35----40

  35

  1) 定位词:1880; gelatine dry plates -----文中第3段第1句。

  文中原句:Eastman had begun to manufacture gelatine dry plates in 1880, being ……

  答案为:Eastman

  36

  1) 定位词: “Detective” camera ; Thomas Bolas -----文中第2段第1句

  文中原句:One of the first designs to be punished was Thomas Bolas ‘s “Detective” camera of 1881.

  答案为:1881

  【同义词替换】punish ---- release (发布)

  37,38

  1) 定位词:roll-holder; Eastman and F.M. Cossitt -----文中第4段第1句

  文中原句:The next step was to combine the roll-holder with a small hand camera; Eastman’s first design was patented with an employee, F.M. Cossitt, in 1886.

  答案为:1886; a hand camera

  39,40

  1)定位词:1889 ---- 文中倒数第2段第1句

  文中原句:In 1889 an improved model with a new shutter design was introduced, and it was called the NO.2 Kodak camera.

  答案为:a new shutter; Eastman (根据本段上下文)

       以上是今天智课网带给大家的雅思备考内容:雅思阅读真经5解析系列Chapter 7 Real Test1 passage 3。希望今天的内容能够帮助大家应对雅思考试的过程中,始终保持理智清晰的思路,从容地征服雅思考场!


展开显示全文