雅思剑桥11test4Section 3答案!剑桥雅思真题是每位准备考雅思的同学都值得拥有的一本备考资料,不容轻视。只有对真题了如指掌,才能不断的突破自己,通向高分之路。下面小编就为大家带来了雅思剑桥11test4答案,供大家参考学习。

  Section 3

  Question 21

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They were majoring in what’s known as the STEM disciplines, That’s science, technology, engineering and ….

  … and math

  解题思路:题目问的是在AM(Akira Miyake)研究中的学生都是什么专业的,女生说一开始也有点困惑,他们都不是学物理专业的,转而就直接陈述了他们所学的专业,physics这里是否定的,听到后面直接可以得出答案。

  Question 22

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers wanted to find out was basically what they could do about the relatively low level of the women’s results.

  解题思路:题目问研究的目的,开头的but又是转折,又是考点最易出现的重要信息处,说了最开始是想着能做点什么去改善women 相对比较低的 physics results(物理科目成绩)。B选项符合。

  Question 23:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But actually they were wrong … No one was making any assumptions about the female students at all.

  解题思路:题目考查的是物理专业的女生错误地相信了什么观点。男生在开头就说了,这种想法(男生认为女生不擅长物理学习)让女生变得不安,but一个转折又出现了重要信息,实际上根本没有人这么对女生作出假设。

  Question 24:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They had to write an essay focusing on things that were significant to them, not particularly to do with the subject they were studying, but more general things like music, or people who mattered to them.

  解题思路:问研究小组让学生写一个关于什么的东西。听到write an essay 很容易知道答案会在哪里。Focusing on 后面是重点“只是对他们自己而言比较重要的,不是说跟他们研究的主题有关”。

  Question 25:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  And putting these thoughts into words can relax them and help them overcome the psychological factors that lead to poor performance.

  解题思路:问些writing exercise 的目的,原文说的relax them 很容易得出A选项,B、C都没有提到。

  Question 26:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers in the study hadn’t expected was that this one activity raised the women’s physics grades from the C to the B range.

  解题思路:听到25题的信息后,又出现了But。做研究的人根本没有意料到(hadn’t expected)女性的物理成绩由C提升到了B。

  Question 27:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  And had they been told why they were doing the writing? That might have affected the results.

  解题思路:问的是男女都认为研究本可以被什么东西所影响。听力原文里说Miyake的文章里没有考虑到一些细节,比如说,学生只写一次报告还是多次?学生们是否被告知过他们为什么要写这些东西,马上补充“That might have affected the results”。选项A、B都没有提到,根据听力原文或者是排除法都应该只是选C。

  Question 28:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Half do the same writing task as in the original research and half do a factual writing task.

  解题思路:男女学生决定在他们自己的项目里,他们会比较哪两组数据的效果。Half这句听力原文说了,是不同的writing task。

  Question 29:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  The men and the women got the same results whether they were working in teams or on their own.

  解题思路:题目问的是Smolinsky的研究的主要发现是班级团队行动怎么样了。在这个人名研究出现后,男生猜测的是women 在teamwork方面做得更好,但是女生否定了这个回答,说无论是在团队行动还是个体行动,男女表现是一样的。

  Question 30:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Perhaps we should just make an appointment to see one of the science professors. That’d be better.

  解题思路:问他们下一步的行动,所以在女生说 need to do next之后就可以锁定答案区域,说的是预约见一个science professor比较好。

  Section 4

  Question 31:

  答案:conservation

  定位原文:scripts:

  The hotspots are significant because they allow us to locate key areas for focusing efforts at conservation.

  解题思路:第一个设空处是关于Biodiversity hotspots的,预读题目时候locating targets这个信息非常重要,locate key areas 这个表达在听力原文中重现,后面的focusing efforts at conservation 就是答案关键。

  Question 32:

  答案:food/foods

  定位原文:scripts:

  The main thing he’d expected to find was that they had very high concentrations of food, but to his surprise that was only true for four of hotspots – remaining hotspot was quite badly off in that regard.

  解题思路:这个部分设空是关于Boris Worm这个人的研究,人名可以帮我们锁定解题区域。设空处是三个关于ocean hotspots 的三个发现, expected to find 就是答案出现的地方了。此题比较简单。

  Question 33:

  答案:surface

  定位原文:scripts:

  The water at the surface of the ocean had relatively high temperatures, even when it was cool at greater depths.

  解题思路:上文的空填出来之后,后面紧接着就是33题的答案。

  Question 34:

  答案:oxygen/O2

  定位原文:scripts:

  Because the also found that the water needed to have enough oxygen in it.

  解题思路:和32、33题一样,可以确认答案出现的区域。预读题目,可以知道问的是水里有充足的什么,have enough 后面就是答案。

  Question 35:

  答案:mammals

  定位原文:scripts:

  What she was interested in was marine mammals, things like seals.

  解题思路:35题问的是Lisa Ballance 这个人的研究。挖空处问的是她的研究内容,听力原文用“was interested in”来锁定答案。

  Question 36:

  答案:ice

  定位原文:scripts:

  One thing they found there which stunned other researchers was that there were large numbers of species which live below the ice.

  解题思路:36 题问的是发现new ocean species的其中一个居住地,原文的below the ice就是答案,所以空处就是填写ice。

  Question 37:

  答案:decline/declining/decrease

  定位原文:scripts:

  Thirdly, they calculate the rate at which the decline of the species is happening.

  解题思路:37和38题都属于Global Marine Species Assessment这个组织,37题属于list endangered ocean species 要考虑的因素;38题是问这个组织成立的目的。组织的名字帮助定位答题区域。Thirdly they calculate the rate 出现,37题答案就出来了。

  Question 38:

  答案:map

  定位原文:scripts:

  For each one they assess, they use the data they collect on that species to produce a map showing its distribution.

  解题思路:部分同上,distribution 出现在原文中,produce a map showing its distribution和题目 make a distribution map 是同义表达。

  Question 39:

  答案:migration

  定位原文:scripts:

  We need to create corridors for migration.

  解题思路:为了保持海洋多样性的一些建议,corridor是解题关键,for表示目的,可以得知migration是答案。

  Question 40:

  答案:consumption

  定位原文:scripts:

  So that only the fish wanted for consumption were caught.

  解题思路:so that 表示目的,同义表达 for the purpose of,定位后此题答案比较容易得出。

  以上就是小编为大家整理的雅思剑桥11test4Section 3答案内容,希望能给广大考生带来帮助,更多关于剑桥雅思的资料尽在智课网,欢迎大家去下载。

展开显示全文