雅思阅读部分的备考需要考生多加练习,为了便于大家更好的进行备考,智课网为大家带来了雅思考试阅读题目及答案解析,备考雅思考试的小伙伴赶快一起来了解下吧。希望能够对大家有帮助。

        点击》》了解剑桥雅思阅读4-11原文+译文+解

  以下是智课网为大家分享的雅思考试阅读题目:

  ALTERNATIVE MEDICINE IN AUSTRALIA

  The first students to study alternative medicine at university level in Australia began their four-year, full-time course at the University of Technology, Sydney, in early 1994. Their course covered, among other therapies, acupuncture. The theory they learnt is based on the traditional Chinese explanation of this ancient healing art: that it can regulate the flow of ‘Qi’ or energy through pathways in the body. This course reflects how far some alternative therapies have come in their struggle for acceptance by the medical establishment.

  Australia has been unusual in the Western world in having a very conservative attitude to natural or alternative therapies, according to Dr Paul Laver, a lecturer in Public Health at the University of Sydney. ‘We’ve had a tradition of doctors being fairly powerful and I guess they are pretty loath to allow any pretenders to their position to come into it.’ In many other industrialised countries, orthodox and alternative medicine have worked ‘hand in glove’ for years. In Europe, only orthodox doctors can prescribe herbal medicine. In Germany, plant remedies account for 10% of the national turnover of pharmaceuticals. Americans made more visits to alternative therapists than to orthodox doctors in 1990, and each year they spend about $US 12 billion on therapies that have not been scientifically tested.

  Disenchantment with orthodox medicine has seen the popularity of alternative therapies in Australia climb steadily during the past 20 years. In a 1983 national health survey, 1.9% of people said they had contacted a chiropractor, naturopath, osteopath, acupuncturist or herbalist in the two weeks prior to the survey. By 1990, this figure had risen to 2.6% of the population. The 550,000 consultations with alternative therapists reported in the 1990 survey represented about an eighth of the total number of consultations with medically qualified personnel covered by the survey, according to Dr Laver and colleagues writing in the Australian Journal of Public Health in 1993. ‘A better educated and less accepting public has become disillusioned with the experts in general, and increasingly sceptical about science and empirically based knowledge,’ they said. ‘The high standing of professionals, including doctors, has been eroded as a consequence.’

  Rather than resisting or criticising this trend, increasing numbers of Australian doctors, particularly younger ones, are forming group practices with alternative therapists or taking courses themselves, particularly in acupuncture and herbalism. Part of the incentive was financial, Dr Laver said. ‘The bottom line is that most general practitioners are business people. If they see potential clientele going elsewhere, they might want to be able to offer a similar service.’

  In 1993, Dr Laver and his colleagues published a survey of 289 Sydney people who attended eight alternative therapists’ practices in Sydney. These practices offered a wide range of alternative therapies from 25 therapists. Those surveyed had experienced chronic illnesses, for which orthodox medicine had been able to provide little relief. They commented that they liked the holistic approach of their alternative therapists and the friendly, concerned and detailed attention they had received. The cold, impersonal manner of orthodox doctors featured in the survey. An increasing exodus from their clinics, coupled with this and a number of other relevant surveys carried out in Australia, all pointing to orthodox doctors’ inadequacies, have led mainstream doctors themselves to begin to admit they could learn from the personal style of alternative therapists. Dr Patrick Store, President of the Royal College of General Practitioners, concurs that orthodox doctors could learn a lot about bedside manner and advising patients on preventative health from alternative therapists.

        点击》》了解剑桥雅思阅读4-11原文+译文+解

  According to the Australian Journal of Public Health, 18% of patients visiting alternative therapists do so because they suffer from musculo-skeletal complaints; 12% suffer from digestive problems, which is only 1% more than those suffering from emotional problems. Those suffering from respiratory complaints represent 7% of their patients, and candida sufferers represent an equal percentage. Headache sufferers and those complaining of general ill health represent 6% and 5% of patients respectively, and a further 4% see therapists for general health maintenance.

  The survey suggested that complementary medicine is probably a better term than alternative medicine. Alternative medicine appears to be an adjunct, sought in times of disenchantment when conventional medicine seems not to offer the answer.

  Questions 14 and 15

  Choose the correct letter, A, B C or D.

  Write your answers in boxes 14 and 15 on your answer sheet.

  14 Traditionally, how have Australian doctors differed from doctors in many Western countries?

  A They have worked closely with pharmaceutical companies.

  B They have often worked alongside other therapists.

  C They have been reluctant to accept alternative therapists.

  D They have regularly prescribed alternative remedies.

  15 In 1990, Americans

  A were prescribed more herbal medicines than in previous years.

  B consulted alternative therapists more often than doctors.

  C spent more on natural therapies than orthodox medicines.

  D made more complaints about doctors than in previous years.

  Questions 16-23

  Do the following statements agree with the views of the writer in Reading Passage 2?

  In boxes 16-23 on your answer sheet write

  YES if the statement agrees with the views of the writer

  NO if the statement contradicts the views of the writer

  NOT GIVEN if it is impossible to say what the writer thinks about this

  16 Australians have been turning to alternative therapies in increasing numbers over the past 20 years.

  17 Between 1983 and 1990 the numbers of patients visiting alternative therapists rose to include a further 8% of the population.

  18 The 1990 survey related to 550,000 consultations with alternative therapists.

  19 In the past, Australians had a higher opinion of doctors than they do today.

  20 Some Australian doctors are retraining in alternative therapies.

  21 Alternative therapists earn higher salaries than doctors.

  22 The 1993 Sydney survey involved 289 patients who visited alternative therapists for acupuncture treatment.

        点击》》了解剑桥雅思阅读4-11原文+译文+解

  23 All the patients in the 1993 Sydney survey had long-term medical complaints.

  Questions 24-26

  Complete the vertical axis on the table below.

  Choose NO MORE THAN THREE WORDS from Reading Passage 2 for answer.

  Write your answers in boxes 24-26 on your answer sheet.

  为了便于大家更好的了解雅思阅读部分的做题情况,智课网为大家带来了雅思阅读答案解析:

  Question 14

  答案:C

  关键词:Western

  定位原文:第1段第1句“Australia has been unusual in the Western world in having a very conservative attitude to natural or alternative therapies, according to Dr Paul Laver, a lecturer in Public Health at the University of Sydney.”

  解题思路:A答案说澳大利亚医生与制药公司关系紧密,属于完全未提及型答案。B答案认为澳大利亚医生总是和其他医师一同工作,与文中所说的事实恰好相反。D答案说澳大利亚医生会开出另类处方,这也是不正确的。只有C答案与文章叙述相符。

  Question 15

  答案:B

  关键词:Americans

  定位原文:第1段倒数第1句“Americans made more visits to alternative therapists than to orthodox doctors in 1990, and each year they spend about $US 12 billion on therapies that have not been scientifically tested.”

  解题思路:文中这句话说1990年美国人去看另类疗法医师的次数比去看传统医生的次数还多。所以答案B是正确的。而A、C和D答案中提到的比较关系并不存在。

  Question 16

  答案:YES

  关键词:20 years

  定位原文:第2段第1句“Disenchantment with orthodox medicine has seen the popularity of alternative therapies in Australia climb steadily during the past 20 years.”

  解题思路:在过去20年中,由于人们对传统医疗不再迷信,另类疗法在澳大利亚慢慢流行起来。这句话就证明在过去20年里,比以往更多的澳大利亚人开始相信另类疗法。

  Question 17

  答案:NO

  关键词:1983/1990/ a further 8%

  定位原文:第2段第2句话和第3句话“In a 1983 national health survey, 1.9% of people said they had contacted a chiropractor, naturopath, osteopath, acupuncturist or herbalist in the two weeks prior to the survey. By 1990, this figure had risen to 2.6% of the population.”

  解题思路:在1983年的调査中,约有1.9%的人说他们曾经看过另类疗法医师,到了1990年,这个数字上升到了总人口的2.6%。如果做减法的话,实际上人数上升了将近0.7个百分点,因此题目中所说的增加8%是错误的。

  Question 18

  答案:YES

  关键词:550,000

  定位原文:第2段第4句话“The 550,000 consultations with alternative therapists reported in the 1990 survey represented about an eighth of…”

  解题思路:题干这句话刚好和定位句的“The 550,000 consultations with alternative therapists”表达的是同样的意思,因此是正确的。

  Question 19

  答案:YES

  关键词:had a higher opinion of...

  定位原文:第2段最后一句“The high standing of professionals, including doctors, has been eroded as a consequence.”

  解题思路:这句话说的是包括医生在内的专业人士的崇高地位也就大打折扣。这句话的含义就是澳大利亚人以前对医生等专业人士有较高的评价,而现在这种观点已经遭受损害。

        点击》》了解剑桥雅思阅读4-11原文+译文+解

  Question 20

  答案:YES

  关键词:Australian doctors

  定位原文:第3段第1句“Rather than resisting or criticising this trend, increasing numbers of Australian doctors, particularly younger ones, are forming group practices with alternative therapists or taking courses themselves, particularly in acupuncture and herbalism.”

  解题思路:这句话表明澳大利亚正统医生正在接受另类疗法培训,相对于以前他们接受的正统医疗培训来说,这次培训无疑是一种再培训。

  Question 21

  答案:NOT GIVEN

  关键词:salaries

  定位原文:第3段

  解题思路:并不存在的比较关系是TRUE/FALSE/NOT GIVEN题解题的一条黄金法则。尤其当作者将两者进行简单肤浅比较的时候,一般答案都是NOT GIVEN。文中没有任何地方提到两种医生的薪水,因此正确答案是NOT GIVEN。

  Question 22

  答案:YES

  关键词:1993/289

  定位原文:第4段首句和第二句“In 1993, Dr Laver and his colleagues published a survey of 289 Sydney people who attended eight alternative therapists' practices in Sydney. These practices offered a wide range of alternative therapies from 25 therapists.”

  解题思路:89名病患去看病的这8家诊所提供各种各样的另类疗法服务,这其中也许包括针灸疗法,但是如果说这289名病人都是去做针灸的,就未免有些以偏概全了。

  Question 23

  答案:NO

  关键词:1993/long-term

  定位原文:第4段第3句“Those surveyed had experienced chronic illnesses, for which orthodox medicine had been able to provide little relief.”

  解题思路:chronic是“长期的,慢性的”意思,complaints在此处不是“抱怨,投诉”的意思,而是指疾病。

  以上是智课网为大家分享的雅思考试阅读题目及答案解析,大家可以进行练习。

展开显示全文