为了方便大家在雅思考前了更好的突击考试,智课小编在每一次雅思考试前都会为大家带来雅思考试预测,此次小编为大家带来了2017年2月18日雅思预测【小范围完整版】,欢迎大家关注智课网雅思栏目。

  点击了解》》2017年雅思考试机经预测资料汇总

  2017年2月18日雅思听力预测【小范围】重点听力资料:V120712s1 旅游咨询场景、V120811s1一男向去新西兰南部度假,向一女所在的机构咨询travel的事情、V120922s1退休男士咨询业余戏剧社、V110820s1一个女的打电话给租房公司询问房间的类型价格、V100515s1某女士加入一个酒店举办的竞赛活动、V101211s1咨询兼职工作。

  为了便于大家更好的了解雅思听力考试中的内容,小编为大整理了一些雅思听力真题的内容,一起来了解一下:

  SIMON: The operational cycle goes like this.Each ofthe floats is dropped in the ocean from a boat at aset point and activated from a satellite.Then the floatimmediately sinks about 2,000 metres...that's twowhole kilometres down in the water.It stays at thisdepth for about days and is carried around by thecurrents which operate in the ocean at thislevel.During this time it's possible for it to coverquite large distances but the average is fiftykilometres.

  STUDENT 2: So what is it actually recording?

  SIMON: Well at this stage nothing,but as it rises to the surface it collects all sorts of data,mostimportantly variations in salinity,that's salt levels,and the changes in temperature,a bit likeunderwater weather balloons.Then when it gets back to the surface all the data it's collected isbeamed up to the satellite.After about five hours on the surface the float automaticallysinks,beginning the whole process again.

  STUDENT 1: What happens to the data?

  SIMON: Well the information is transferred direct to onshore meteorological stations...like ourone in Hobart...and within four hours the findings can be on computers and they can bemapped and analysed.

  2017年2月18日雅思口语预测【小范围】重点雅思口语考试题目:

  1.What kind of things do you always remind yourself to do?

  2.What kind of things are easily to be forgotten?

  3.How to help yourself remind something?

  4.What is the most interesting part about your study/work?

  5.Where are you studying?

  6.What is your major? Why you choose to study that?

  7.Do you work or are you a student?

  8.What subjects have you studied? Which one of them is your favourite?

  9.Which room do you like best?

  10.What is your ideal house in the future?

雅思预测

  11.What do you feel about your apartment? Do you like the place you live in now?

  12.What kind of place do you want to live in the future?

  13.What kind of books do you like to read?

  14.What kind of books did you enjoy reading in your childhood?

  15.Have you ever sent a book to a child?

  Describe a shop that just opened in your hometown

  You should say:

  Where the shop is

  When it opened

  What it sells

  and how you feel about the shop

  Describe a tourist attraction.

  You should say:

  What it is

  Where it is located

  What people do there

  and explain why people like to go there

  2017年2月18日雅思阅读预测【小范围】重点阅读题目如下:

  美国肥胖症

  剧院

  超市模式的诞生

  味觉和嗅觉

  电视游戏的好处

  蓝脚鸟的生活习性

  威廉·吉尔伯特与磁场学

  狐狸狗

  画与电影

  澳大利亚Bon di海滨

  香水的制造

  新西兰老鼠

  种子采集

  走近蝙蝠

  猿类

  动物沟通方式

  新西兰头盖骨

  人类航海迁徙

  为了便于大家更好的进行雅思阅读部分的练习,智课小编为大家带来了以上题目中的一篇阅读题目及答案解析,一起来了解一下:

  Let’s Go Bats

  A Bats have a problem: how to find their way around in the dark. They hunt at night, and cannot use light to help them find prey and avoid obstacles. You might say that this is a problem of their own making, one that they could avoid simply by changing their habits and hunting by day. But the daytime economy is already heavily exploited by other creatures such as birds. Given that there is a living to be made at night, and given that alternative daytime trades are thoroughly occupied, natural selection has favoured bats that make a go of the night-hunting trade. It is probable that the nocturnal trades go way back in the ancestry of all mammals. In the time when the dinosaurs dominated the daytime economy, our mammalian ancestors probably only managed to survive at all because they found ways of scraping a living at night. Only after the mysterious mass extinction of the dinosaurs about 65 million years ago were our ancestors able to emerge into the daylight in any substantial numbers.

  B Bats have an engineering problem: how to find their way and find their prey in the absence of light. Bats are not the only creatures to face this difficulty today. Obviously the night-flying insects that they prey on must find their way about somehow. Deep-sea fish and whales have little or no light by day or by night. Fish and dolphins that live in extremely muddy water cannot see because, although there is light, it is obstructed and scattered by the dirt in the water. Plenty of other modern animals make their living in conditions where seeing is difficult or impossible.

  C Given the questions of how to manoeuvre in the dark, what solutions might an engineer consider? The first one that might occur to him is to manufacture light, to use a lantern or a searchlight. Fireflies and some fish (usually with the help of bacteria) have the power to manufacture their own light, but the process seems to consume a large amount of energy. Fireflies use their light for attracting mates. This doesn’t require a prohibitive amount of energy: a male’s tiny pinprick of light can be seen by a female from some distance on a dark night, since her eyes are exposed directly to the light source itself. However, using light to find one’s own way around requires vastly more energy, since the eyes have to detect the tiny fraction of the light that bounces off each part of the scene. The light source must therefore be immensely brighter if it is to be used as a headlight to illuminate the path, than if it is to be used as a signal to others. In any event, whether or not the reason is the energy expense, it seems to be the case that, with the possible exception of some weird deep-sea fish, no animal apart from man uses manufactured light to find its way about.

  D What else might the engineer think of? Well, blind humans sometimes seem to have an uncanny sense of obstacles in their path. It has been given the name ‘facial vision’, because blind people have reported that it feels a bit like the sense of touch, on the face. One report tells of a totally blind boy who could ride his tricycle at good speed round the block near his home, using facial vision. Experiments showed that, in fact, facial vision is nothing to do with touch or the front of the face, although the sensation may be referred to the front of the face, like the referred pain in a phantom limb. The sensation of facial vision, it turns out, really goes in through the ears. Blind people, without even being aware of the fact, are actually using echoes of their own footsteps and of other sounds, to sense the presence of obstacles. Before this was discovered, engineers had already built instruments to exploit the principle, for example to measure the depth of the sea under a ship. After this technique had been invented, it was only a matter of time before weapons designers adapted it for the detection of submarines. Both sides in the Second World War relied heavily on these devices, under such codenames as Asdic (British) and Sonar (American), as well as Radar (American) or RDF (British), which uses radio echoes rather than sound echoes.

  E The Sonar and Radar pioneers didn’t know it then, but all the world now knows that bats, or rather natural selection working on bats, had perfected the system tens of millions of years earlier, and their ‘radar’ achieves feats of detection and navigation that would strike an engineer dumb with admiration. It is technically incorrect to talk about bat ‘radar’, since they do not use radio waves. It is sonar. But the underlying mathematical theories of radar and sonar are very similar, and much of our scientific understanding of the details of what bats are doing has come from applying radar theory to them. The American zoologist Donald Griffin, who was largely responsible for the discovery of sonar in bats, coined the term ‘echolocation’ to cover both sonar and radar, whether used by animals or by human instruments.

  Questions 1-5

  Reading Passage 1 has five paragraphs, A-E.

  Which paragraph contains the following information?

  Write the correct letter, A-E, in boxes 1-5 on your answer sheet.

  NB You may use any letter more than once.

  1 examples of wildlife other than bats which do not rely on vision to navigate by

  2 how early mammals avoided dying out

  3 why bats hunt in the dark

  4 how a particular discovery has helped our understanding of bats

  5 early military uses of echolocation

  Questions 6-9

  Complete the summary below.

  Choose ONE WORD ONLY from the passage for each answer.

  Write your answers in boxes 6-9 on your answer sheet.

  Facial Vision

  Blind people report that so-called ‘facial vision’ is comparable to the sensation of touch on the face. In fact, the sensation is more similar to the way in which pain from a 6……………arm or leg might be felt. The ability actually comes from perceiving 7……………through the ears. However, even before this was understood, the principle had been applied in the design of instruments which calculated the 8………………of the seabed. This was followed by a wartime application in devices for finding 9…………………………

  Questions 10-13

  Complete the sentences below.

  Choose NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.

  Write your answers in boxes 10-13 on your answer sheet.

  10 Long before the invention of radar, …………… had resulted in a sophisticated radar-like system in bats.

  11 Radar is an inaccurate term when referring to bats because………… are not used in their navigation system.

  12 Radar and sonar are based on similar ………… .

  13 The word ‘echolocation’ was first used by someone working as a ……… .

  在做完以上阅读练习后,一起来了解一下此篇阅读题目的答案及解析吧:

  Question 1

  答案:B

  关键词:wildlife other than bats. . . do not rely on vision. . .

  定位原文:B段第2句: “Bats are not the only creatures to face this difficulty today”.

  解题思路: 题目问哪一段举出了除了蝙蝠之外不需要视觉导航的物种的例子,B段中说了被捕猎的昆虫、深海鱼类、鲸鱼、海豚等物种在鲜有光线或者完全黑暗的环境下是如何生活的,比较容易定位。

  Question 2

  答案:A

  关键词: early mammals avoid dying out

  定位原文: A段倒数第2句: “In the time when the dinosaurs …”

  解题思路: ancestors 等同于early mammals, survive 等同于avoid dying out。

  Question 3

  答案:A

  关键词: why … hunt in the dark

  定位原文: A段第5句: “Given that there is a living...”

  解题思路: 联系上下文,对应句说了物竞天择使蝙蝠晚上捕食,后面说了这个可能追溯到过去,那时恐龙白天捕食,使哺乳动物不得不晚上捕食

  Question 4

  答案:E

  关键词:a particular discovery

  定位原文: E段倒数第2句话 “… and much of our scientific understanding of the details...”

  解题思路: 理解定位句意义:大多数关于蝙蝠行为细节的科学理解都是利用雷达理论完成的

  Question 5

  答案:D

  关键词: early military echolocation

  定位原文: D段倒数第2句和最后1句: “After this technique had been invented....” “Both sides in the Second World War ...”

  解题思路: 第二次世界大战可以对应early一词。

  Question 6

  答案:phantom

  关键词: facial vision / pain / arm or leg

  定位原文: D段第5句 “… like the referred pain in a phantom limb”

  解题思路: 通过填空题的小标题“Facial Vision”,首先可以把此题迅速定位到文章的D段,紧接着可以在D段的第5句寻找到定位关键词referred pain。

  Question 7

  答案:echoes/obstacles

  关键词:perceiving / ears

  定位原文: D段第6句、第7句 “The sensation of facial vision… the presence of obstacles”.

  解题思路: 此题需要将两句话放在一起理解:而感视觉是通过耳朵传输的,尽管盲人并没有意识到这一点,但现实生活中他们的确在运用自己的步伐以及其他声音的回声来感觉路上障碍物的存在。perceive一词在雅思学术类阅读考试当中多次出现,是“感知;感觉;察觉”的意思,相当于原文中的sense。综上分析得出答案echoes或obstacles。

  Question 8

  答案:depth

  关键词: before / instruments / calculated / seabed

  定位原文: D段倒数第3句: “… for example to measure the depth of the sea under a ship”

  解题思路: 按照解题顺序,找到介词before,接着找到instruments,并很快找到题目中关键词 calculated的同义同measure,然后就以顺利找到正确答案depth。

  Question 9

  答案:submarines

  关键词:wartime / finding

  定位原文: D段倒数第2句:“After this technique had been invented…”

  解题思路: 看到weapons designers 可以联想到wartime, detection是探测的意思,与题目中的finding同义,由此可知答案是submarines. 这里特別提醒考生,如果不变复数是不得分的。

  Question 10

  答案: natural selection

  关键词:radar/ resulted in/ radar-like / bats

  定位原文: E段第1句: “… or rather natural selection…”

  解题思路: 题目:早在雷达发明之前,是什么在蝙蝠身上进化出了复杂的类雷达系统呢? Sophisticated一词指“稍密的;复杂的”。根据题意, 考生需要寻找一个蝙蝠拥有精确定位本领的原因。原因连接词在这用并没有出现,但perfect一词却可以告诉我们是自然选择使然,所以正确答案是 natural selection。

  Question 11

  答案:radio waves/echoes

  关键词: not used

  定位原文: E段第2句: “It is technically incorrect to…”

  解题思路: 题目说蝙蝠也使用雷达实际上是不正确的,因为在导航的时候它们根本没有使用____。not used是关键词,题目中以被动语态的形式出现,文章中则变成主动语态,但因为核心动词use 没有改变,所以此题很简单,正确答案是radio waves。

  Question 12

  答案:mathematical theories

  关键词:radar / sonar/ similar

  定位原文: E段第4句: “But the underlying mathematical theories…”

  解题思路: 题目:雷达和声呐是基于相似的____。先在E段后部找到radar和sonar两个关键词,接着找到similar,空里要填的名词应该就不远了。此处语序有所变动,但是仍然很容易找到答案mathematical theories,因为题干中要求最多用两个词填空,因此前面的underlying就不能填了。

  Question 13

  答案:zoologist

  关键词: echolocation/ first / someone

  定位原文: E段最后1句: “The American zoologist…”

  解题思路: 第一次使用声呐一词的人的职业是____。只要知道coin词有“发明;创造;杜撰”的意思,就能轻易联想到first used。而根据文章,这个词是由一个叫Donald Griffin的zoologist发明的,由此得出答案。

  2017年2月18日雅思写作预测【小范围】重点写作题目如下:

  1、Some people think the government should pay for health care and education, but other people think it is not the government's responsibility. Discuss both sides and give your opinion.

  2、 Many employees may work at home with the modern technology. Some people claim that it can benefit only the workers, not the employers. Do you agree or disagree?

  3、The detailed description about crime will affect the people and cause many social problems. Some people say that the media should be strictly controlled. Do you agree or disagree?

  4、Many people say that we have developed into a “throw-away” culture, because we are filling up our environment with so many plastic bags and rubbish that we cannot fully dispose of. To what extent do you agree with this opinion and what measures can you recommend reducing this problem?

  5、Some scientists believe that studying the behaviour of 3-year-old children can tell which children would grow up to be criminals. To what extent in your opinion is crime a product of human nature or is it possible to stop children from growing up to be criminals?

  6、Some people think that people moving to a new country should accept new culture in the foreign country rather than living as a separate minority group with different lifestyle. Do you agree or disagree?

  7、Children who grow up in families which are short of money are better prepared with the problems of adult life than children who are brought up by wealthy parents. To what extent do you agree or disagree?

  8、The only way to improve the safety on our own road is to have stricter punishment for driving offenders. To what extent do you agree or disagree?

  9、Some people think that using animals for experimentation purpose is cruel, but other people think that is necessary for the development of science. Discuss both views and give your opinion.

  以上是小编为大家分享的2017年2月18日雅思预测【小范围完整版】,希望能够对大家更好的备考此次雅思考试有帮助。

展开显示全文