雅思听力要想取得高分,是一件很不容易的事情,考生们需要付出很多努力才行。为了帮到大家,下面小编为大家带来了剑桥雅思5 test1解析,希望能够帮到大家。

  Section 2

  Question 11

  答案: move around/move about

  定位原文:scripts:

  The first cot we looked at was by Baby Safe and it had several good points to recommend it. Our testers liked the fact that it had four wheels, so it was easy to move around.

  解题思路:Baby Safe为定位词,很容易听出答案。

  Question 12

  答案: brakes

  定位原文:scripts:

  The only slight problems with this cot were that it had no brakes, but they didn't think that mattered too much.

  解题思路:唯一的小问题是没有brakes。

  Question 13

  答案:fingers

  定位原文:scripts:

  At first they were a bit concerned about the side bar, because they felt babies could trap their fingers in it…

  解题思路:side bar 为定位关键词,注意fingers的复数形式。

  Question 14

  答案: satisfactory

  定位原文:scripts:

  … but our testers felt that this was unlikely to happen so they have given this one a verdict of "satisfactory".

  解题思路:这个题目答案也是直接叙述出来的,没有难度。erdict,裁定,判断。

  Question 15

  答案: put (it) together

  定位原文:scripts:

  The next cot was by Choice Cots and this time our testers were pleased to find a cot which is simple to put together-unlike others we looked at.

  解题思路: Choice Cots 为定位词,在这里,simple=easy。

  Question 16

  答案: too wide

  定位原文:scripts:

  However, the real problem with this cot was the space between the bars; our testers found they were too wide and a baby could easily trap his head.

  解题思路:space between the bars 在原文中完全重现,因此很容易得出答案。

  Question 17

  答案:dangerous

  定位原文:scripts:

  We felt this was a real safety hazard and so we have labelled this one dangerous, I'm afraid.

  解题思路:这次没有用verdict这个词,用labelled 表示了同样的意思。

  Question 18

  答案:wheels

  定位原文:scripts:

  The negatives for this one were quite minor; the only niggle everyone had was the fact that it has no wheels and the only other problem anyone could find, was that there were pictures which were simply stuck on and so could easily become detached.

  解题思路: it has no wheels 就是 did not have any wheels。难度可能是有的学生不熟悉或者说不认识niggle这个单词。

  Question 19

  答案:(the) best/(the) best buy /safe

  定位原文:scripts:

  As this cot will then be safe in every way, we have made the Mother's Choice cot our best buy. Congratulations Mother's Choice!

  解题思路:此题答案句直接用一个动词made来表示verdict的含义。

  Question20

  答案:sharp

  定位原文:scripts:

  So, what features should you look for in a baby's cot? Well obviously safety is a very important factor as well as comfort and convenience. We recommend that, if you are buying a cot, do make sure that any metal present is not rusted or bent in any way. You should ensure your cot has only rounded or smooth edging without any sharp edges, this is especially important for wooden cots.

  解题思路:已经给出的信息就帮助了定位答案区,not 同义于without。

  Section 3

  Question 21

  答案:B

  定位原文:scripts:

  ANDREW: Yes. I've been working in the administration section of the local hospital for the last three years.

  解题思路:hospital 为定位词。

  Question 22

  答案:A

  定位原文:scripts:

  ANDREW: No, not really. It's also a question of finances. You see, my office have agreed to pay the cost of the Course itself, but I would have to take unpaid leave if I want to study full-time and, well, I don't think I could afford to support myself with no salary for a whole year.

  解题思路:原文有cost,但是是cost of the course,不要被B选项干扰了。

  Question 23:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  MONICA: OK. Well, you have two other possibilities: you could either do the part-time course-that would be over two years and you wouldn't have to take any time off work - or you could do what we call a 'modular' course. You could do that in eighteen months if you wanted-or longer, it's quite flexible and it would be up to you.

  解题思路:that指代的是part-time courses。

  Question 24 & Question 25

  答案:B D (in either order)

  定位原文:scripts:

  MONICA: Well, it's a mixture. You'd be expected to write an essay each month, which counts towards your final assessment. You have a case study to do by the end of the course, which might involve doing a survey or something like that, and also you need to hand in a short report every four weeks.

  解题思路:essay是直接说出来的,short report是用every four weeks表述的。

  Question 26

  答案:full-time

  定位原文:scripts:

  MONICA: That's where you get the opportunity to study full-time for short periods.

  解题思路:the 'modular' course 是定位关键词。

  Question 27

  答案:a term/one term

  定位原文:scripts:

  And each module lasts for one term, say, about twelve weeks at a time.

  解题思路:lasts 和题干的take 是同义表达。

  Question 28:

  答案:intensive

  定位原文:scripts:

  There are obvious advantages in this - the main one being that you can study in a much more intensive way, which suits some people much better.

  解题思路:in a much more intensive way 就是 is very intensive。

  Question 29:

  答案:two modules/(for)two terms

  定位原文:scripts:

  ANDREW: And how many of these 'modules' would I have to do to get the diploma?

  MONICA: The current programme is two modules-and then you have to choose a topic to work in more depth.

  解题思路: 本题为直接叙述答案。

  Question 30:

  答案: a topic/one topic

  定位原文:scripts:

  ANDREW: And how many of these 'modules' would I have to do to get the diploma?

  MONICA: The current programme is two modules-and then you have to choose a topic to work in more depth.

  解题思路:这个题和29题的答案在同一句中,距离非常近,要注意不要错漏信息。

  以上就是小编为大家带来的剑桥雅思5 test1解析的部分内容,希望能够给大家带来帮助。更多有关剑桥雅思的资料尽在智课网,欢迎大家去下载。

展开显示全文