备考雅思听力,考生应该在选择资料的时候好好把握,为了帮助考生更好的备考雅思,今天小编就为大家带来了智课网剑桥雅思真题精讲8的相关资料,供大家参考学习。

  Section 3

  Question 21

  答案:A

  定位原文:scripts:

  BRIAN: Is there anything I should do before the course, like reading or anything?

  TUTOR: We prefer to integrate reading with the course, so we don't give out a reading list in advance. But we like people to write a case study, describing an organisation they know.

  BRIAN: I've ready done that, as my friends told me you wanted one. But would it be possible to sit in on a teaching session, to see what it's like? I haven't been a student for quite a while.

  TUTOR: Fine, just let me know which date, and I'll arrange it with the tutor.

  解题思路: 题目问的问题,在听力原文中重现,定位很容易,刚听到的时候觉得像是选择B,但是Brian说I’ve already done that,紧跟着听到But后说到sit in on a teaching session,它是A选项的同义表达。注意要耐心听完信息点,直到下一个信息点出来。

  Question 22

  答案:in advance

  定位原文:scripts:

  BRIAN: Does it cater for special diets? I have some food allergies.

  TUTOR: Provided you warn the refectory in advance, it won't be problem.

  解题思路:本题答案为直叙,没有难度。warn 和题干中的inform是同义表达。

  Question 23:

  答案:nursery

  定位原文:scripts:

  TUTOR: Then she is eligible to join the nursery, which is supervised by qualified Nursery Nurse. The waiting list for a place is quite long though, so you ought to apply now.

  解题思路:先看后面的long waiting list,apply now,听原文时锁定答案区域, 但是答案nursery却出现在前面。考查答题时的即时记忆能力。

  Question 24:

  答案:annual fee

  定位原文:scripts:

  BRIAN: I've noticed a fitness centre next the college, is that for students?

  TUTOR: It's open to everyone, but students pay an annual fee that's much less than the general public pay.

  解题思路: 本题答案为直叙。

  Question 25:

  答案:tutor

  定位原文:scripts:

  BRIAN: Is there also access computers?

  TUTOR: Yes, your tutor will need to arrange with the technical support team for you to get password, so ask him or her about it when you start the course.

  BRIAN: OK.

  解题思路:本题答案也是直叙,比较容易听到,挖空处显然填写的是某个职位的人或者人名之类的。

  Question 26 & Question 27

  答案:laptops printers (in either order)

  定位原文:scripts:

  TUTOR: Yes, and manual for self-study. Plus a lot of computer base materials so people can work through them at their own speeds, and repeat anything they aren't sure about. And you can hire laptops to use in your own home or workplace as well as printers that you can take away.

  解题思路: hire定位原文,and 在原文中是以as well as 的形式展现的。

  Question 28:

  答案:report writing

  定位原文:scripts:

  BRIAN: Does it have anything that I could use to improve my study skills? I don't have much idea about report writing, and I'm sure I'll need it on the course.

  解题思路:定位词是study skills,很容易听到答案是report writing。

  Question 29:

  答案:marketing

  定位原文:scripts:

  BRIAN: Does the center cover all of the main areas of business?

  TUTOR: Yes, topics like finance, and of course marketing - that's a popular one. Local manager seems to queue up to borrow the videos.

  解题思路:本题答案得出要注意题干中说的是subjects,但是有finance作为提示,所以很容易得出答案为marketing。

  Question 30:

  答案:Individual

  定位原文:scripts:

  BRIAN: So it isn't just for students, then.

  TUTOR: No, it's for members only, but anyone can join.

  BRIAN: How much does they cost?

  TUTOR: £100 a year for a company and £50 for an individual, with no discount for students, I'm afraid.

  解题思路:又出现了信息干扰项,题目问的是membership是属于个人的,答案与题干构成一个完整的句子,千万记得这个单词的首字母大写。

  Section 4

  Question 31:

  答案:feed

  定位原文:scripts:

  … and along the road heading north-east London to the coast - consisted of farmland with crops and livestock, which helped to feed that population.

  解题思路:预读题目,可以预测设空处是一个动词,produce和原文中的crops是同义表达。

  Question 32:

  答案:metal leather (in either order)

  定位原文:scripts:

  The technology they introduced meant the metal and leather goods were produced there for the first time. And as the East End was by the river, ships could transport goods between there and foreign markets.

  解题思路:听力原文是前置定语,题干设置在后面,问的是材质,答案也是直叙。

  Question 33:

  答案:restrictions

  定位原文:scripts:

  The East End benefited from this, and because there were fewer restriction there than in the city itself, plenty of newcomers settled there from abroad, bringing their skills as workers, merchants and money-lenders during the next few hundred years.

  解题思路: be fewer在题干中用lack of 表达,由于限制少,所以促进了商业贸易的发展。

  Question 34:

  答案:ships

  定位原文:scripts:

  In the sixteenth century, the first dock was dug where ships were constructed, eventually making the East End the focus of massive international trade.

  解题思路:making the East End the focus of massive international trade是题干中stimulated international trade的同义表达。

  Question 35:

  答案:England

  定位原文:scripts:

  And in the late sixteenth century, when much of the rest England were suffering economically, a lot of agriculture workers came to the East End to look for alternative work.

  解题思路:本题答案也比较直接简单。

  Question 36:

  答案:built

  定位原文:scripts:

  There was a shortage of accommodation, so marshland was drained and built on to house the large numbers of people now living there.

  解题思路:marshland为定位词,答案也很容易在定位句中得出。

  Question 37:

  答案:poverty

  定位原文:scripts:

  Those who could afford to live more pleasant surrounding moved out, and the area became one where the vast majority people lived in extreme property, and suffer from appalling sanitary conditions.

  解题思路:预读题目,可以用sanitary conditions 来锁定原文答案区,extreme 和题干的great是同义表达。

  Question 38-Question 40

  答案:C E F

  定位原文:scripts:

  Houses was crowded closely together and usually very badly built, because there was no regulation.---F

  It was the availability, rather than the conditions, of the housing that major concern for tenants and landlord alike. Few houses had electricity at this time, so other sources of power were used, like coal for the fires which heated perhaps just one room.---C

  Houses was crowded closely …A tiny, damp, unhealthy house like this might well be occupied by two full families, possibly including several children, grandparents, aunts and uncles.---E

  解题思路:原文并没有按照答案顺序出现,关键词在problems,20th century housing,其余几个选项在原文中并没有提及。

  以上就是小编为考生整理的智课网剑桥雅思真题精讲8的部分内容,希望能给广大考生带来帮助。如果考生还想了解更多、更全的剑桥雅思资料请去智课网。

展开显示全文