想要在雅思听力考试中拿到高分,我们就需要不断的练习与积累。今天小编为大家准备的是雅思听力sports world练习答案,关于这场听力背景知识,大家是否了解呢?接下来就跟着小编一起来看看听力原文中讲的是什么内容。

  ANDREW:Now we go to Jane who is going to tell us about what's happening in town this weekend.

  JANE:Right, thanks Andrew, and now on to what's new, and do we really need yet another sports shop in Bradcaster?

  Well, most of you probably know Sports World – the branch of a Danish sports goods company that opened a few years ago - it's attracted a lot of custom, and so the company has now decided to open another branch in the area.

  It's going to be in the shopping centre to the west of Bradcaster, so that will be good news for all of you who've found the original shop in the north of the town hard to get to.

  I was invited to a special preview and I can promise you, this is the ultimate in sports retailing.

  The whole place has been given a new minimalist look with the company's signature colours of black and red.

  The first three floors have a huge range of sports clothing as well as equipment, and on the top floor there's a cafe and a book and DVD section.

  You'll find all the well-known names as well as some less well-known ones.

  If they haven't got exactly what you want in stock they promise to get it for you in ten days.

  Unlike the other store, where it can take up to fourteen days.

  They cover all the major sports, including football, tennis and swimming, but they particularly focus on running, and they claim to have the widest range of equipment in the country.

  As well as that, a whole section of the third floor is devoted to sports bags, including the latest designs from the States - if you can't find what you want here, It doesn't exist!

  The shop will be open from 9:00 am this Saturday and if you go along to the opening then you'll have the chance to meet the national 400 metres running champion Paul King, who's coming along to open the shop, and he will be staying around until about midday to chat to any fans who want to meet him and sign autographs.

  Then there will be a whole range of special attractions all weekend.

  There will be free tickets for local sporting events for the first 50 customers, and also a special competition open to all.

  Just answer fifteen out of twenty sports questions correctly to win a signed copy of Paul King's DVD 'Spring Tips', while the first person to get all the questions correct gets a year’s free membership of the Bradcaster Gym.

  All entrants will receive a special Sports calendar with details of all Bradcaster fixtures in the coming year.

  One of the special opening offers is a fitness test - a complete review of your cardiac fitness and muscle tone, actually done in the shop by qualified staff.

  (Q19-20) This would normally cost £30.00 but is available at half price for this month only.

  There are only a limited number of places available for this, so to make a booking phone 560341.

  In addition, if you open an account you get lots more special offers including the chance to try out equipment at special open evenings ...

  Question 11

  答案: branch

  定位原文:scripts: The branch of a Danish sports goods company that opened a few years ago.

  解题思路:同义词:题干中的 international=原文中的 Danish。

  Question 12

  答案: west

  定位原文:scripts: It's going to be in the shopping centre to the west of Bradcaster, so that will be good news for all of you who've found the original shop in the north of the town hard to get to.

  解题思路: 注意不要重复题干中的 the。题目要求是 Write ONE WORD AND/OR A NUMBER,不能写两个单词,而且,重复题干中的任何信息都是不允许的。

  Question 13

  答案: clothing

  定位原文:scripts: The first three floors have a huge range of sports clothing as well as equipment, and on the top floor there's a cafe and a book and DVD section.

  解题思路:同义词:题干中的 and=原文中的 as well as。虽然这个同义词不难,但是如果用后面的 equipment 定位的话,要注意信息前置,需要一定的短时记忆能力。

  Question 14

  答案: 10

  定位原文:scripts: If they haven't got exactly what you want in stock they promise to get it for you in ten days, unlike the other store, where it can take up to fourteen days.

  解题思路:同义词:题干中的 within=原文中的 in。虽然这两个表达方式有些时候不能替换,但是在这里的意思差不多:in 10 days 指 10 天之后;within 10 days 指 10 天内。

  Question 15

  答案: running

  定位原文:scripts: They cover all the major sports, including football, tennis and swimming, but they particularly focus on running, and they claim to have the widest range of equipment in the country.

  解题思路:同义词:题干中的 specialises =原文中的 particularly focus on。另外题干中的 equipment 在原文中出现在答案后面比较远的地方,对于定位会有一些影响。

  Question 16

  答案: bags

  定位原文:scripts: As well as that, a whole section of the third floor is devoted to sports bags, including the latest designs from the States.

  解题思路:同义词:题干中的 just=原文中的 devoted to。还要注意不要把答案写成 sports bags,因为题目要求写一个单词。另外,答案 bags 尽量要写复数形式,因为这里不可能只卖一个包。

  Question 17

  答案:A

  定位原文:scripts: The shop will be open from 9.00 am this Saturday and if you go along to the opening then you'll have the chance to meet the national 400 metres running champion Paul King, who's coming along to open the shop, and he will be staying around until about midday to chat to any fans who want to meet him and sign autographs.

  解题思路:注意解释性的原文与选项 A 之间的同义关系:Saturday morning only=staying around until about midday。

  Question 18

  答案:A

  定位原文:scripts: There will be free tickets for local sporting events for the first 50 customers, and also a special competition open to all. Just answer fifteen out of twenty sports questions correctly to win a signed copy of Paul King's DVD 'Spring Tips', while the first person to get all the questions correct gets a year's free membership of the Bradcaster Gym.

  解题思路:注意迷惑信息 B= signed copy of Paul King’s DVD, 这是回答对 20 道题中的 15 道的顾客可以得到的礼物。而回答对全部 20 道问题的顾客可以得到这个体育馆的会员资格,即选项 A。

  Question 19 & Question 20

  答案:A E (in either order)

  定位原文:scripts: One of the special opening offers is a fitness test, a complete review of your cardiac fitness and muscle tone, actually done in the shop by qualified staff. This would normally cost £30.00, but is available at half price for this month only. There are only a limited number of places available for this, so to make a booking phone 560341.

  解题思路:原文先提到了 at half price for this month only,对应选项 E 的内容: cheaper this month。而选项 A 中的 reserve a place =原文中的 make a booking。

  以上是小编为大家带来的“雅思听力没时间看题原因分析”的相关内容,希望能帮助到各位考生有效备考雅思考试,在雅思实战考试中能收获一份满意的成绩。


展开显示全文