在雅思听力备考中,初期是对基础知识的了解,在不如中期和强化时期之后,重心就会放在练习上。今天小编为大家准备的是雅思听力family excursions答案解析,大家可以参考解析,总结一些解题的方法,扩展解题的思路。

  TEST 5 SECTION 1

  TC EMPLOYEE: Hi. Can l help you?

  VISITOR: I’d like to find out if you have any excursions suitable for families.

  TC EMPLOYEE: Sure. How about taking your family for a cruise? We have a steamship that Example

  takes passengers out several times a day - it’s over 100 years old.

  VISITOR: That sounds interesting. How long is the trip?

  TC EMPLOYEE: About an hour and a half. And don’t forget to take pictures of the mountains. Q1

  They’re all around you when you’re on the boat and they look fantastic.

  VISITOR: OK. And I assume there’s a café or something on board?

  TC EMPLOYEE: Sure. How old are your children?

  VISITOR: Er, my daughter’s fifteen and my son’s seven.

  TC EMPLOYEE: Right. Well there are various things you can do once you’ve crossed the lake, to make a day of it. One thing that’s very popular is a visit to the Country Farm. You’re met off the boat by the farmer and he’ll take you to the holding pens, where the sheep are kept. Children love feeding them!

  VISITOR: My son would love that. He really likes animals.

  TC EMPLOYEE: Well, there’s also a 40-minute trek round the farm on a horse, if he wants. Q2

  VISITOR: Do you think he’d manage it? He hasn’t done that before.

  TC EMPLOYEE: Sure. It’s suitable for complete beginners.

  VISITOR: Ah, good.

  TC EMPLOYEE: And again, visitors are welcome to explore the farm on their own, as long as they take care to close gates and so on. There are some very beautiful Q3

  gardens along the side of the lake which also belong to the farm - they’ll be just at their best now. You could easily spend an hour or two there.

  VISITOR: OK. Well that all sounds good. And can we get lunch there? Q4

  TC EMPLOYEE: You can, and it’s very good, though it’s not included in the basic cost. You pay when you get there.

  VISITOR: Right.

  VISITOR: So is there anything else to do over on that side of the lake?

  TC EMPLOYEE: Well, what you can do is take a bike over on the ship and then go on a cycling trip. There’s a trail there called the Back Road - you could easily spend three or four hours exploring it, and the scenery’s wonderful. They’ll give you a map 05 when you get your ticket for the cruise - there’s no extra charge.

  VISITOR: What’s the trail like in terms of difficulty?

  TC EMPLOYEE: Quite challenging in places. It wouldn’t be suitable for your seven-year-old. it Q6

  needs someone who’s got a bit more experience.

  VISITOR: Hmm. Well, my daughter loves cycling and so do I, so maybe the two of us could go, and my wife and son could stay on the farm. That might work out quite well. But we don’t have bikes here... is there somewhere we could rent them?

  TC EMPLOYEE: Yes, there’s a place here in the city. It’s called Ratchesons. Q7

  VISITOR: I’ll just make a note of that - er, how do you spell it?

  TC EMPLOYEE: R-A-T-C-H-E-S-O-N-S. It’s just by the cruise ship terminal.

  VISITOR: OK.

  TC EMPLOYEE: You’d also need to pick up a repair kit for the bike from there to take along with you, and you’d need to take along a snack and some water - it’d be best to get those in the city.

  VISITOR: Fine. That shouldn’t be a problem. And I assume I can rent a helmet from the Q8

  bike place?

  TC EMPLOYEE: Sure, you should definitely get that. It’s a great ride, but you want to be well prepared because it’s very remote - you won’t see any shops round there, or Q9

  anywhere to stay, so you need to get back in time for the last boat.

  VISITOR: Yeah. So what sort of prices are we looking at here?

  TC EMPLOYEE: Let’s see, that’d be one adult and one child for the cruise with farm tour, that’s 117,andanadultandachildforthecruiseonlysothat ′ s 214 dollars altogether. Oh, wait a minute, how old did you say your daughter was?

  VISITOR: Fifteen.

  TC EMPLOYEE: Then I’m afraid it’s 267becauseshehastopaytheadultfare,whichis 75 Q10

  instead of the child fare which is $22 - sorry about that.

  VISITOR: That’s OK. Er, so how do ...

  Question 1

  答案:mountains

  定位原文:scripts:

  TC EMPLOYEE: About an hour and a half. And don’t forget to take pictures of the mountains. They’re all around you when you’re on the boat and they look fantastic.

  解题思路:站在船上就是四面环湖,take pictures 和take photos是同义表达,所以答案就是mountains,记住题目要求是one word or a number,不要把定冠词the写到空中。

  Question 2

  答案:horse

  定位原文:scripts:

  VISITOR: My son would love that. He really likes animals.

  TC EMPLOYEE: Well, there’s also a 40-minute trek round the farm on a horse, if he wants.

  解题思路: 40-minute是一个协助找答案的关键定位词,trek round the farm on a horse和题干中的a ride on a horse 是同义表达,所以答案就是horse,注意单复数形式,是单数。

  Question 3

  答案:garden(s)

  定位原文:scripts:

  TC EMPLOYEE: And again, …There are some very beautiful gardens along the side of the lake which also belong to the farm - they’ll be just at their best now...

  解题思路:along the side of the lake 和题干中的by the lake是同义表达,所以答案就是gardens。

  Question 4

  答案:lunch

  定位原文:scripts:

  VISITOR: OK. Well that all sounds good. And can we get lunch there?

  TC EMPLOYEE: You can, and it’s very good, though it’s not included in the basic cost. You pay when you get there.

  解题思路:来访的客户问到了午餐的问题,是否可以在农场享用午餐。员工回复说是可以的,但是不包含在旅行的基本费用里,not included in the basic cost也就是需要extra cost,所以答案就是lunch。

  Question 5

  答案:map

  定位原文:scripts:

  TC EMPLOYEE: Well, what you can do is take a bike over on the ship and then go on a cycling trip. There’s a trail there called the Back Road - you could easily spend three or four hours exploring it, and the scenery’s wonderful. They’ll give you a map when you get your ticket for the cruise - there’s no extra charge.

  解题思路:这个部分要填写的信息是关于cycling trips的,空处需要填写的是cycling trips提供的东西是什么,原文的They’ll give you a map 其实就是 a map is provided。答案就是map。

  Question 6

  答案:experience

  定位原文:scripts:

  VISITOR: What’s the trail like in terms of difficulty?

  TC EMPLOYEE: Quite challenging in places. It wouldn’t be suitable for your seven-year-old son. It needs someone who’s got a bit more experience.

  解题思路:前面员工说骑马对新手完全适合,客户7岁的儿子也可以参加。来访客户又问到了关于汽车运动的路线难度,这时候员工说不合适,需要有一些经验的人,从意思上说,It needs someone who’s got a bit more experience=only suitable for cyclists who have some experience. 填写答案注意单复数形式。

  Question 7

  答案:Ratchesons

  定位原文:scripts:

  VISITOR: ... is there somewhere we could rent them?

  TC EMPLOYEE: Yes, there’s a place here in the city. It’s called Ratchesons.

  VISITOR: I’ll just make a note of that —er, how do you spell it?

  TC EMPLOYEE: R-A-T-C-H-E-S-O-N-S. It’s just by the cruise ship terminal.

  解题思路:单纯考查单词拼写。询问租赁自行车的地点,注意专有名词首字母大写。by the Cruise Ship Terminal和near the Cruise Ship Terminal 属于同义表达。

  Question 8

  答案:helmet

  定位原文:scripts:

  VISITOR: Fine. That shouldn’t be a problem. And I assume I can rent a helmet from the bike place?

  TC EMPLOYEE: Sure, you should definitely get that.

  解题思路:空8和空9是针对Cyclists需要的东西和注意事项,需要携带repair kit,a snack and some water,然后这个时候客户说,在租车的地方是不是还可以租helmet,得到了员工的肯定回复。对于客户的rent,对于helmet而言就是括号后的can be hired。

  Question 9

  答案:shops

  定位原文:scripts:

  TC EMPLOYEE: Sure, you should definitely get that. It’s a great ride, but you want to be well prepared because it’s very remote - you won’t see any shops round there, or anywhere to stay, so you need to get back in time for the last boat.

  解题思路:员工提醒客户路途遥远,需要准备充足,然后说附近没有商店或者住宿的地方,anywhere to stay 就是accommodation,这是帮助定位答案的线索,所以空处需要填写前面提到的shops。

  Question 10

  答案:267

  定位原文:scripts:

  TC EMPLOYEE: Let’s see, that’d be one adult and one child for the cruise with farm tour, that’s 117,andanadultandachildforthecruiseonlysothat ′ s 214 dollars altogether. Oh, wait a minute, how old did you say your daughter was?

  VISITOR: Fifteen.

  TC EMPLOYEE: Then I’m afraid it’s 267becauseshehastopaytheadultfare,whichis 75 instead of the child fare which is $22 - sorry about that.

  解题思路:这个题可能是section1里难度相对最大的一个题,难度大在于干扰信息太多,员工算客户一家四口消费的办法是先说两个人的价格再说四个人一共的价格,最后确认客户的女儿年龄后,要以成人价格算总价,最后解释更改总价的原因时又说了两个单价。答案是267。

  以上是小编为大家准备的“雅思听力family excursions答案解析”的相关内容 ,希望对大家备考有帮助,相信付出终会有收获,在这里小编预祝各位考生在雅思考试中收获一个高分。


展开显示全文