在雅思听力备考中,考生需要通过不断的练习和总结熟悉考试题型,积累听力场景知识。今天小编为大家准备的是雅思听力ocean biodiversity原文及练习,希望能帮助各位考生在备考中结合有效的练习锻炼自己的听力水平。

  雅思听力Ocean Biodiversity原文

  Ocean Biodiversity

  Biodiversity hotspots

  areas containing many different species

  important for locating targets for 31 __________

  at first only identified on land

  Boris Worm, 2005

  identified hotspots for large ocean predators, e.g. sharks

  found that ocean hotspots:

  - were not always rich in 32 __________

  - had higher temperatures at the 33 __________

  - had sufficient 34 __________ in the water

  Lisa Ballance, 2007

  looked for hotspots for marine 35 __________

  found these were all located where ocean currents meet

  Census of Marine Life

  found new ocean species living:

  - under the 36 __________

  - near volcanoes on the ocean floor

  Global Marine Species Assessment

  want to list endangered ocean species, considering:

  - population size

  - geographical distribution

  - rate of 37 __________

  Aim: to assess 20,000 species and make a distribution 38 __________ for each one

  Recommendations to retain ocean biodiversity

  increase the number of ocean reserves

  establish 39 __________ corridors (e.g. for turtles)

  reduce fishing quotas

  catch fish only for the purpose of 40 __________

  下面一起来了解一下Ocean Biodiversity听力文章的答案解析:

  Question 31:

  答案:conservation

  定位原文:scripts:

  The hotspots are significant because they allow us to locate key areas for focusing efforts at conservation.

  解题思路:第一个设空处是关于Biodiversity hotspots的,预读题目时候locating targets这个信息非常重要,locate key areas 这个表达在听力原文中重现,后面的focusing efforts at conservation 就是答案关键。

  Question 32:

  答案:food/foods

  定位原文:scripts:

  The main thing he’d expected to find was that they had very high concentrations of food, but to his surprise that was only true for four of hotspots – remaining hotspot was quite badly off in that regard.

  解题思路:这个部分设空是关于Boris Worm这个人的研究,人名可以帮我们锁定解题区域。设空处是三个关于ocean hotspots 的三个发现, expected to find 就是答案出现的地方了。此题比较简单。

  Question 33:

  答案:surface

  定位原文:scripts:

  The water at the surface of the ocean had relatively high temperatures, even when it was cool at greater depths.

  解题思路:上文的空填出来之后,后面紧接着就是33题的答案。

  Question 34:

  答案:oxygen/O2

  定位原文:scripts:

  Because the also found that the water needed to have enough oxygen in it.

  解题思路:和32、33题一样,可以确认答案出现的区域。预读题目,可以知道问的是水里有充足的什么,have enough 后面就是答案。

  Question 35:

  答案:mammals

  定位原文:scripts:

  What she was interested in was marine mammals, things like seals.

  解题思路:35题问的是Lisa Ballance 这个人的研究。挖空处问的是她的研究内容,听力原文用“was interested in”来锁定答案。

  Question 36:

  答案:ice

  定位原文:scripts:

  One thing they found there which stunned other researchers was that there were large numbers of species which live below the ice.

  解题思路:36 题问的是发现new ocean species的其中一个居住地,原文的below the ice就是答案,所以空处就是填写ice。

  Question 37:

  答案:decline/declining/decrease

  定位原文:scripts:

  Thirdly, they calculate the rate at which the decline of the species is happening.

  解题思路:37和38题都属于Global Marine Species Assessment这个组织,37题属于list endangered ocean species 要考虑的因素;38题是问这个组织成立的目的。组织的名字帮助定位答题区域。Thirdly they calculate the rate 出现,37题答案就出来了。

  Question 38:

  答案:map

  定位原文:scripts:

  For each one they assess, they use the data they collect on that species to produce a map showing its distribution.

  解题思路:部分同上,distribution 出现在原文中,produce a map showing its distribution和题目 make a distribution map 是同义表达。

  Question 39:

  答案:migration

  定位原文:scripts:

  We need to create corridors for migration.

  解题思路:为了保持海洋多样性的一些建议,corridor是解题关键,for表示目的,可以得知migration是答案。

  Question 40:

  答案:consumption

  定位原文:scripts:

  So that only the fish wanted for consumption were caught.

  解题思路:so that 表示目的,同义表达 for the purpose of,定位后此题答案比较容易得出。

  以上是小编为大家带来的“雅思听力ocean biodiversity原文及练习”的全部内容,希望为大家带来一些帮助,考生如果遇到什么问题,可以咨询我们的老师,我们将为您提供专业的解答。


展开显示全文