在雅思听力备考中,光有理论知识还不够,我们还需要结合练习来进行掌握,尤其是答题的方法和一些思路。今天小编为大家带来的是剑13test1听力答案,大家可以参考一下,尤其是解题思路可以为我们提供一些答题的方法。

  Section 1

  Question 1

  答案:choose

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: They focus on seasonal products, and as well as teaching you how to cook them, they also show you how to choose them.

  解题思路:这个题就是利用seasonal products原文重现在听力原文中定位,根据and的并列结构可以得知空处要填写的一个和cook并列的动词,在听力原文中,cook提前了,要在前面填写的动词choose 反而出现在后面了,注意这一点。

  Question 2

  答案:private

  定位原文:scripts:

  WOMAN: And could I get a private lesson there?

  OFFICIAL: I think so ... let me check, yes, they do offer those. Though in fact most of the people who attend the classes find it’s a nice way of getting to know one another.

  解题思路: 这个题的定位其实在听的时候,是要跟着small class的信息走的,因为答案是出现在问句中,而不是在答句之中,这一点要注意。答案在听到yes之后,就可以确定了。要注意的是private的发音是否能够反应地出来,且lesson和class的同义替换信息也要能快速反应。

  Question 3

  答案:20%(twenty percent)

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: And this company has a special deal for clients where they offer a discount of 20 percent if you return for a further class.

  解题思路:这个题本身不难,clients, return和discount都是原文重现的,所以这里需要做的就是一个对数字的反应速度。

  Question 4

  答案:healthy

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: That’s right. Another one you might be interested in is Bond’s Cookery School. They’re quite new, they just opened six months ago, but I’ve heard good things about them. They concentrate on teaching you to prepare healthy food, and they have quite a lot of specialist staff.

  解题思路:预测词性为形容词。第一个考查点在于concentrate on和题干中的focus属于同义表达,第二个考查点在于原文的前置定语在题干中变成了后置的定语从句,要能快速反应过来。

  Question 5

  答案:bones

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: Well, I don’t think they particularly focus on low calorie diets or weight loss. It’s more to do with recipes that look at specific needs, like including ingredients that will help build up your bones and make them stronger, that sort of thing.

  解题思路: recipes在原文重现,include这个动词虽然变化了形式,也属于原文重现,build up and make them stronger和题干中的strengthen 属于同义表达。

  Question 6

  答案:lecture

  定位原文:scripts:

  WOMAN: I see. Well, I might be interested, I’m not sure. Do they have a website I could check?

  OFFICIAL: Yes, just key in the name of the school - it’ll come up. And if you want to know more about them, every Thursday evening they have a lecture at the school. It’s free and you don’t need to book or anything, just turn up at 7.30. And that might give you an idea of whether you want to go to an actual class.

  解题思路:这个题要注意的是利用Thursday这个时间信息在原文定位,free这个在题干中的前置定语在原文中是后出来的。

  Question 7

  答案:Arretsa

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: OK, there’s one more place you might be interested in. That’s got a rather strange name, it’s called The Arretsa Centre - that’s spelled A-R-R-E-T-S-A.

  解题思路:这个题两个点要注意,专有名词首字母大写,第二个就是考查字母听写的能力。

  Question 8

  答案:vegetarian

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: They’ve got a very good reputation. They do a bit of meat and fish cookery but they mostly specialise in vegetarian dishes.

  解题思路:首先要注意的是mostly specialise和原文的Focus是同义表达,再者dishes和题干的food是同义表达,预测到词性是形容词或者名词之后,结合听力原文内容可以知道答案是vegetarian。

  Question 9

  答案:market

  定位原文:scripts:

  WOMAN: Right. That’s certainly an area I’d like to learn more about. I’ve got lots of friends who don’t eat meat. In fact, I think I might have seen that school today. Is it just by the market?

  解题思路:首先可以预测本空的词性是名词,而且是一个地点信息的名词。其次是by和near的同义表达关系,所以答案是market。

  Question 10

  答案:knife

  定位原文:scripts:

  OFFICIAL: That’s right. So they don’t have any problem getting their ingredients. They’re right next door. And they also offer a special two-hour course in how to use a knife. They cover all the different skills - buying them, sharpening, chopping techniques. It gets booked up quickly though so you’d need to check it was available.

  解题思路:special course这两个单词在原文重现,答案knife先出现,但是skills在后面才出现来佐证答案的正确性,至于最后一句It gets booked up quickly though so you’d need to check it was available和题干中的is sometimes available契合起来,book up表示预订完,预订光了,所以才需要确认是否有名额。

  Section 2

  Question 11

  答案:B

  定位原文:scripts:

  So, why do we need to make these changes to traffic systems in Granford? Well, we’re very aware that traffic is becoming an increasing problem. It’s been especially noticeable with the increase in heavy traffic while they’ve been building the new hospital. But it’s the overall rise in the volume of traffic of all kinds that’s concerning us.

  解题思路:题目询问的也是原因,而这个changes的原因所在的问句也在原文重现了,接着提到了说知道交通是问题,交通阻塞的问题和明显,似乎这就是答案,但是在文中明确说到这个原因是因为在建新的医院导致的。接着But一转折,直接说到了真正的原因:the overall rise in the volume of traffic。在听的时候要注意排除干扰信息,把握but这个逻辑信号词的点。注意rise in the volume和题干中的The amount of…has increased 是同义替换的关系。

  ......

  以上是小编大家带来的剑13test1听力答案,大家可以在做题的过程中及时发现自己的问题,后面的备考也就更加有针对性了,希望今天的分享能为大家提供一定的帮助。


展开显示全文