剑桥雅思的版本比较多,今年刚出的剑14是考生们现在普遍使用的雅思真题。今天小小编为大家带来的是剑桥14test1听力答案解析,大家可以在练习之后核对一下答案,这样更容易去发现我们在做题中的一些问题,帮助我们后面的备考更有针对性。

  剑桥雅思14test1听力section4真题

  Question 31

  答案:industry

  定位原文:scripts:

  Producing enough energy to meet our needs has become a serious problem. Demand is rising rapidly, because of the world’s increasing population and expanding industry.

  解题思路:这个题目比较好定位和得出答案,demand和题干的required发生同义替换,because of 在原文重现,所以答案就是industry。

  Question 32

  答案:constant

  定位原文:scripts:

  Numerous devices have been invented to harvest wave energy, with names such as Wave Dragon, the Penguin and Mighty Whale, and research is going on to try and come up with a really efficient method. This form of energy has plenty of potential, as the source is constant, and there’s no danger of waves coming to a standstill.

  解题思路:利用wave energy来定位,原文是表语,题干中变成了前置定语,都是修饰source的,所以答案是constant。

  Question 33

  答案:direction

  定位原文:scripts:

  Electricity can be generated using onshore systems, using a reservoir, or offshore systems. But the problem with ocean waves is that they’re erratic, with the wind making them travel in every direction.

  解题思路:利用problems来定位,move和travel是同义替换,所以答案就是direction。

  Question 34

  答案:floor

  定位原文:scripts:

  This adds to the difficulty of creating efficient technology: ideally all the waves would travel smoothly and regularly along the same straight line. Another drawback is that sand and other sediment on the ocean floor might be stopped from flowing normally, which can lead to environmental problems.

  解题思路:利用sand 来定位,on the ocean floor 与 on the floor of the ocean是句子结构发生了变化,所以答案是floor。

  Question 35

  答案:predictable

  定位原文:scripts:

  The second category of marine energy that I’ll mention is tidal energy. One major advantage of using the tide, rather than waves, as a source of energy is that it’s predictable: we know the exact times of high and low tides for years to come.

  解题思路: 利用tidal energy定位,One major advantage of using the tide, rather than waves,就是在讨论使用tidal energy的好处,尤其是跟waves相比,所以答案是predictable。

  Question 36

  答案:bay

  定位原文:scripts:

  One current plan is to create a tidal lagoon on the coast of Wales. This will be an area of water within a bay at Swansea, sheltered by a U-shaped breakwater, or dam, built out from the coast.

  解题思路:利用tidal lagoon和Wales以及at Swansea来定位,所以答案是bay。

  Question 37

  答案:gates

  定位原文:scripts:

  Then, in order to release the stored water, gates in the breakwater are opened. It pours powerfully out of the lagoon, driving the turbines in the breakwater in the opposite direction and again generating thousands of megawatts of electricity.

  解题思路: 这个题很容易错过是因为发生了一点意义上的改写。为了释放储存水,gates in the breakwater,就是挡水板上的闸口就要被打开,那言外之意,就是水是通过这个gates出去的,体现了through的意义,后文的driving the turbines也在原文重现,所以答案是gates。

  ......

  以上是小编为大家带来的剑桥14test1听力答案解析,大家可以参考一下,同时小编为大家带来了剑桥14完整版练习,大家可以下载下来,方便我们结合真题练习来提升自己的听力答题水平。


展开显示全文