雅思听力备考中大家需要结合大量的练习提升自己的听力水平,今天小编为大家带来的是剑桥雅思听力真题练习,大家可以重点参考一下答案的解题思路,可以为我们提供一些解题的方法,帮助我们更加准确的进行答题。

  剑桥雅思14test2听力section1真题答案解析

  Section 1

  Question 1

  答案:219 442 9785

  定位原文:

  CARL: Perfect. And can I have a contact phone number?

  JULIE: It’s 219 442 9785.

  解题思路:本题的关键词为contact phone,关键词在听力原文中重现。录音中,医生问是否能留个contact phone number,女客户随即给出了电话号码。

  Question 2

  答案:October tenth

  定位原文:

  CARL: OK, and then can I just check that we have the correct date of birth?

  JULIE: October tenth. 1992.

  解题思路:本题的关键词为date of birth,关键词在听力原文中重现。录音中,医生核对个人信息时直接问到了date of birth,女客户随即给出了生日信息。

  Question 3

  答案:manager

  定位原文:

  CARL: …do you have an occupation, either full-time or part-time?

  JULIE: Yes, I work full-time in Esterhazy’s - you know, the restaurant chain. I started off as a waitress there a few years ago and I’m a manager now.

  解题思路:本题的关键词为occupation,关键词在听力原文中重现。录音中,医生核对个人信息时直接问到了occupation,女客户随即说出了自己的职业。需要注意的是,女客户提及了两个职业作为干扰,但此处应填的是现在的职业。

  Question 4

  答案:cawley

  定位原文:

  CARL: Right, so one more thing I need to know before we talk about why you’re here, Julie, and that’s the name of your insurance company.

  JULIE: It’s Cawley Life Insurance, that’s C-A-W-L-E-Y.

  解题思路:本题的关键词为insurance company,关键词在听力原文中重现。录音中,医生核对个人信息时直接问到了insurance company,女客户随即告知了保险公司名称,并且给出了正确拼写。

  Question 5

  答案:knee

  定位原文:

  CARL: Now Julie, let’s look at how we can help you. So tell me a little about what brought you here today.

  JULIE: Well, I’ve been getting a pain in my knee, the left one.

  解题思路:本题的关键词为type of problem,医生问今天来的原因,女客户随即给出了答案,左边膝盖疼。

  Question 6

  答案:3 weeks

  定位原文:

  CARL: That’s certainly the right decision. So how long have you been aware of this pain? Is it just a few days, or is it longer than that?

  JULIE: Longer. It’s been worse for the last couple of days, but it’s three weeks since I first noticed it. It came on quite gradually though, so I kind of ignored it at first.

  解题思路:本题问的是疼痛开始的时间,但题干词在听力中没有直接提及,需要根据“how long have you been aware of this pain”预测答案可能在女客户的回答中。 需要注意本题答案的书写方式,字数要求是one word and/or a number, 所以three weeks的书写是不符合题目要求的,应该写成3 weeks。

  Question 7

  答案:tennis

  定位原文:

  CARL: So do you do any sport on a regular basis?

  JULIE: Yes, I play a lot of tennis. I belong to a club so I go there a lot.

  解题思路:本题关键词为sports和club,关键词在听力原文中重现。

  Question 8

  答案:running

  定位原文:

  CARL: Sure. And do you do any other types of exercise?

  JULIE: Yeah, I sometimes do a little swimming, but usually just when I’m on vacation. But normally I go running a few times a week, maybe three or four times.

  解题思路:本题关键词为sports和regularly。 根据表格信息可以看出,本题与第7题为并列信息, 第7题填一种运动,第8题也应该填写一种运动。听力中除tennis外出现了两种运动,分别是swimming和running。其中swimming是干扰信息,题干问的是经常去的运动,而swimming是只有when I’m on vacation时才会去。

  Question 9

  答案:shoulder

  定位原文:

  CARL: Hmm. So your legs are getting quite a pounding. But you haven’t had any problems up to now?

  JULIE: No, not with my legs. I did have an accident last year when I slipped and hurt my shoulder, but that’s better now.

  解题思路:本题关键词为injure和last year。听力中injure被替换为hurt。当医生问及之前是否有过其他不适状况时,女客户随即说到她去年滑了一跤伤到了肩膀。

  Question 10

  答案:vitamins

  定位原文:

  CARL: And do you take any medication on a regular basis?

  JULIE: Well, I take vitamins but that’s all. I’m generally very healthy.

  解题思路:本题关键词为regular medication。关键词在听力中直接提及。答案也随即给出。此题需要注意vitamins的拼写。

  以上是小编为大家带来的剑桥雅思听力真题答案解析,希望各位考生能结合有效的备考练习,掌握听力的重要考试题型解题方法,帮助大家更准确的进行答题。


展开显示全文