雅思阅读备考中,很多考生表示理解文章很难,不知道主旨是什么,所以大家理解起来也比较困难。大家可以在文章中找到一些主旨句,来帮助我们理解内容。接下来小编为大家带来了雅思阅读主旨句如何分析相关内容,希望可以帮助大家。

  在雅思阅读中句子理解是非常重要的 ,特别是对主旨句的把握以及定位词的确定。

  我们要清楚的知道谁干了什么事,谁对谁有影响。这是对我们基本功的最基本考查。

  我们还是拿雅思的一道真题来说。

  29 What does "moisture deficit" mean to the grain and crops?

  A The growing condition will be very tough for crops.

  B The growing season of some plants can hardly be determined.

  C There will be a huge gap between the water plants needed and the water the earth can offer.

  D The soil of grain and crops in New Zealand reached its lowest production since 1970s.

  题目"moisture deficit"对庄稼意味着什么,也就是说对他们有什么影响?我们要找到句子的主干。moisture deficit is imposed at different growth stage of crops. 真正有两者的是moisture deficit is imposed at different growth stage of crops.,所以我们应该继续往下看。 it will cause about 22% reduction in grain yield as opposed to moisture deficit at vegetative phase.会造成粮食的减产。情感色彩消极,所以答案应该是A。因为A体现了二者关系且情感符合。

  A选项 农作物的生长条件将是非常艰苦的。

  B有些植物的生长季节很难确定。

  C 在植物所需的水分和地球所能提供的之间将会有一个巨大的缺口。

  D 新西兰的谷物和农作物的土壤达到了自20世纪70年代以来的最低产量。

  Among all the calamities posed by drought, moisture deficit ranks the first. Moisture deficit is the gap between the water plants need during the growing season and the water the earth can offer. Measures of moisture deficit were at their highest since the 1970s in New Zealand. Meanwhile, ecological analyses clearly show moisture deficit is imposed at different growth stage of crops. If moisture deficit occurs around a crucial growth stage, it will cause about 22% reduction in grain yield as opposed to moisture deficit at vegetative phase.

  在所有由干旱造成的灾害中,缺水排在第一位。水分亏缺是指植物在生长季节所需要的水分与土壤所能提供的水分之间的缺口。新西兰的水分亏缺指数达到了上世纪70年代以来的最高水平。同时,生态分析清楚地表明,水分亏缺存在于作物的不同生长阶段。如果水分亏缺发生在关键的生长阶段,将导致粮食产量减少约22%,而不是营养阶段的水分亏缺。

  下面是个句子 :大家看下主干是否都可以确定呢?

  Moreover, in addition to its being a transportation pathway equipped with a mammoth physical plant of tracks signals, crossings, bridges, and junctions, plus telegraph and telephone lines, the railroad nurtured factory complexes, coat piles, warehouses, and generating stations, forming along its right of way what has aptly been called “the metropolitan corridor” of the American landscape.

  而且,铁路除了是装备有庞大的路轨信号厂、十字路口、桥梁、交叉点以及电报和电话线的运输路径外,还产生了联合工厂、服装大楼、仓库和发电站,在它的沿途形成了美国风景中被恰如其分地叫做“都市走廊”的景象。

  以上是小编为大家带来的“雅思阅读主旨句如何分析”全部内容,希望能给同学们的雅思阅读备考带来帮助。


展开显示全文