剑桥雅思听力练习资料下载!剑桥雅思听力练习资料是非常值得大家参考的。在雅思听力备考中大家要注意结合练习掌握听力考点,下面小编为大家分享剑桥雅思听力练习资料,方便大家做练习。

  剑桥雅思听力在线练习文本内容节选:

  剑桥雅思听力11原文解析(test2)

  Section 1

  Question 1

  答案:hostel

  定位原文:scripts:

  Well, that's a bit complicated. At the moment I'm looking for a flat to rent here, so I'm in a hostel from Monday to Friday. I go back to my parents' place at the weekend.

  解题思路:during the week 同义表达于from Monday to Friday, 听到询问住处的信息时,很容易得出答案。

  Question 2

  答案:Buckleigh

  定位原文:scripts:

  Oh, to my parents' address, please. That's 17, Buckleigh Street --B-U-C-K-L-E-l-G-H Street, Stamford, Lincolnshire, though you don't really need the county.

  解题思路:填写地址的老题目,听清楚拼写就没有问题。

  Question 3

  答案:PE9 7QT

  定位原文:scripts:

  Oh, I know Stamford - it's a lovely town. And what's the postcode?

  ROGER: PE9 7QT

  解题思路:和上题一样,写地址,写邮编,postcode非常容易定位。

  Question 4

  答案:waiter

  定位原文:scripts:

  Well, I've done several different things. I've just finished a short-term contract as a courier, and now I'm working as a waiter in one of the big hotels.

  解题思路:设空处问的是兼职工作的职业。Working as a waiter 是答案,填写waiter。

  Question 5

  答案:politics

  定位原文:scripts:

  My ambition is to go into parliament eventually, so my major subject is politics. That's partly why I think the Youth Council is important and want to be a part of it.

  解题思路:设空处填写的是第一专业名称,听到my major subject 处可以得出答案。

  Question 6

  答案:cycling

  定位原文:scripts:

  Well, I spend quite a lot of time cycling--both around town to get to university and to work, and also long-distance, from here to London, for instance.

  解题思路:6和7填写兴趣爱好 spend quite a lot of time 和 does a lot of 是同义表达,后面又说道also keen on the cinema,得出第7题答案。

  Question 7

  答案:cinema

  定位原文:scripts:

  For relaxation I'm also keen on the cinema-- I used to go at least once a week, but I can't manage to go so often now.

  解题思路:同上题。

  Question 8

  答案:disabled

  定位原文:scripts:

  Well, my sister is blind, so I'm particularly interested in working with disabled young people, to try and improve the quality of their lives.

  解题思路:Youth Council 出现的地方可以锁定答案区域,在问到Youth Council的工作在哪些方面吸引Roger时,他说的是对和残疾的年轻人一起工作尤其感兴趣。

  Question 9

  答案:4.30(pm)/ half past four

  定位原文:scripts:

  --Would you like to suggest a time? He generally leaves around 5.30.

  -- Well, would 4.30 be OK? My last class finishes at 4, so I'd have plenty of time to get to your office.

  解题思路:不要被出现的多个时间迷惑,,是4点课程结束,路上还需要时间,所以最后商定的是4点半。

  Question 10

  答案:07788 136711

  定位原文:scripts:

  Yes, my mobile number's 07788 136711.

  解题思路:听清数字,这也是听力填空时常考查。需要注意对重复数字的表达法,如double,triple等等。

  Section 2

  Question 11 & Question 12

  答案:A B (in either order)

  定位原文:scripts:

  A:We've also turned a few storerooms over to other purposes, like using them for meetings.

  B:We‘ve replaced them with larger seats, with more legroom. This means…

  解题思路:11和12问的是目前在theatre翻新期间,有哪两项改变。A项的have a different use 同义于原文的 other purpose;B项的 a different type of seating 同义与原文的replaced them with larger seats,with more legroom 这个表达,所以此题答案选A和B。

  Question 13 & Question 14

  答案:B D (in either order)

  定位原文:scripts:

  B:One way is by organizing backstage tours, so people can be shown round the building and learn how a theatre operates. These are proving very popular. What we‘re finding is that people want to have lunch or a cup of coffee while they’re here.

  D:We have a bookshop, which specializes in books about drama, and that attracts plenty of customers.

  解题思路:13和14题问的是目前theatre 向公众提供了哪两项设施。B 的backstage tours 是用These are proving very popular间接表达出来的;D项的a book shop 是用attracts plenty of customers间接表达出来的。

  Question 15 & Question 16

  答案:C E (in either order)

  定位原文:scripts:

  C:A surprise success is the workshop on making puppets - we happen to have someone working here who does it as a hobby, and she offered to run a workshop. It was so popular we're now running them every month!

  E:and our lighting workshop has already started, with great success.

  解题思路:15和16题问的是theatre 目前提供了哪两个workshop。C项目的making puppets 很容易听出来,E项的lighting 也说明了has already started with great success。

  Question 17

  答案:G

  定位原文:scripts:

  Standing here in the foyer, you're probably wondering why the box office isn't here, where the public would expect to find it. Well, you might have noticed it on your way in - although it's part of this building, it's next door, with a separate entrance from the road.

  解题思路:box office 的位置,next door,with a separate entrance from the road,符合这个要求的只有G.

  Question 18

  答案:D

  定位原文:scripts:

  For the theatre manager's office, you go across the foyer and through the double doors, turn right, and it's the room at the end of the corridor, with the door on the left.

  解题思路:剧院经理办公室的位置。越过foyer,所以应该是在图的上半部分,而且要穿过double doors再向右拐,在走廊的底端,G已经选了,只能选D。

  Question 19

  答案:B

  定位原文:scripts:

  The lighting box is where the computerized stage lighting is operated, and it's at the back of the building. When you're through the double doors, turn left; turn right at the water cooler, and right again at the end. It's the second room along that corridor. The lighting box has a window into the auditorium, which of course is below us.

  解题思路:lighting box的位置。At the back of 决定了A、B、C可能是备选项,穿过double doors后向左,排除C,在water cooler处还向右转;second room along that corridor 又决定了只能选B。

  Question 20

  答案:F

  定位原文:scripts:

  The artistic director's office is through the double doors, turn right, and it's the first room you come to on the right-hand side. And finally, for the moment, the room where I'll take you next -the relaxation room.

  解题思路:artistic director’s office 的位置。穿过double doors之后,向右,右手边的第一间房间,所以,很好选择,答案是F。

  ...

  以上为剑桥雅思听力练习资料,考生可以下载资料进行参考,希望对大家备考有帮助。


展开显示全文