雅思11test1听力答案解析!剑桥雅思它对考生英文水平的提升有着很大的影响,所以大家在备考的时候一定要好好做剑桥雅思练习。下面小编就为大家带来雅思11test1听力答案解析,方便大家核对。同时也可以下载完整资料,赶快来看下吧!

  Section 2

  Question 11

  答案:animal/animals

  定位原文:scripts:

  I must give you some advice and safety tips before we go any further. As it’s a working farm, please don’t frighten or injure animals.

  解题思路:听到safety tips,这就是预示了答案在前方不远处,预读题目,可知答案一定是个名词,injure和 harm是同义表达。

  Question 12

  答案:tool/tools

  定位原文:scripts:

  And do stay at a safe distance rom the tools; Some of them have sharp points which can be pretty dangerous, so please don’t touch them.

  解题思路:stay at a safe distance是not touch 的同义表达,而且在原文的本句后也直接说了don’t touch them。

  Question 13

  答案:shoes

  定位原文:scripts:

  The ground is very uneven, and you might slip if you’re wearing sandals so I’m glad to see you’re all wearing shoes – we always advise people to do that.

  解题思路:穿拖鞋有可能会slip,所以建议穿shoes,并且是“always advise people to do that”表示强调。

  Question 14

  答案:dog/dogs

  定位原文:scripts:

  Now, children from all ages are very welcome here, and usually even very young children love the ducks and lambs, so do bring them along next time you come. I don’t think any of you have brought dogs with you, but in case you have, I’m afraid they’ll have to stay in the car park.

  解题思路:某种情况是例外的,带狗是不允许的。but 转折点是考点。

  Question 15

  答案:F

  定位原文:scripts:

  The building where you brought your tickets is the New Barn, immediately to your right, and we’re now at the beginning of the main path to the farmland – and of course the car park is on your left. The scarecrow you can see in the park in the corner, beside the main path

  解题思路:听到scarecrow说到的是在park的角落里,在main path的旁边,预读图片和题目之后,发现只有F是符合题目的。

  Question 16

  答案:G

  定位原文:scripts:

  If you look ahead of you, you’ll see a maze. It’s opposite the New Barn, beside the side path that branches off to the right just over there

  解题思路:maze之后的定位词是“opposite the New Barn(跟New Barn相对)”且“beside the side path that branches off to the right(右边有条岔道的辅路)”满足的也只有G。

  Question 17

  答案:D

  定位原文:scripts:

  If you want to go to the café, go towards the bridge and turn right just before it. Walk along the side path and the café on the first bend you come to.

  解题思路:问的café的位置,说的是沿着桥直走,然后右转就在前头。后面的“Walk along the side path and the café on the first”进一步佐证D位置且排除了其他的干扰项。

  Question 18

  答案:H

  定位原文:scripts:

  In the Black Barn. If you take the side path to the right, here just by the New Barn, you’ll come to the Black Barn just where the path first bends.

  解题思路:Black Barn的位置,第一个半句说在side road的右边,E、H未带选项,后面又说在第一个转角处“first bend”,排除E位置,选择H。

  Question 19

  答案:C

  定位原文:scripts:

  Or if you’d prefer a covered picnic area, there’s one near the farmyard; just after you cross the bridge, there’s a covered picnic spot on the right

  解题思路:covered picnic area的位置首先是near the farmyard,锁定 B和 C,但是明确又说了,要cross the bridge(过桥),所以只能选C。

  Question 20

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Fiddy House itself. From here you can cross the bridge then walk along the footpath through the field to the left of the farmyard

  解题思路:这个Fiddy House 的干扰项很少,因为沿着footpath 走又在farmyard的左边,只能选A。

  Section 3

  Question 21

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They were majoring in what’s known as the STEM disciplines, That’s science, technology, engineering and ….

  … and math

  解题思路:题目问的是在AM(Akira Miyake)研究中的学生都是什么专业的,女生说一开始也有点困惑,他们都不是学物理专业的,转而就直接陈述了他们所学的专业,physics这里是否定的,听到后面直接可以得出答案。

  Question 22

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers wanted to find out was basically what they could do about the relatively low level of the women’s results.

  解题思路:题目问研究的目的,开头的but又是转折,又是考点最易出现的重要信息处,说了最开始是想着能做点什么去改善women 相对比较低的 physics results(物理科目成绩)。B选项符合。

  Question 23:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But actually they were wrong … No one was making any assumptions about the female students at all.

  解题思路:题目考查的是物理专业的女生错误地相信了什么观点。男生在开头就说了,这种想法(男生认为女生不擅长物理学习)让女生变得不安,but一个转折又出现了重要信息,实际上根本没有人这么对女生作出假设。

  Question 24:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  They had to write an essay focusing on things that were significant to them, not particularly to do with the subject they were studying, but more general things like music, or people who mattered to them.

  解题思路:问研究小组让学生写一个关于什么的东西。听到write an essay 很容易知道答案会在哪里。Focusing on 后面是重点“只是对他们自己而言比较重要的,不是说跟他们研究的主题有关”。

  Question 25:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  And putting these thoughts into words can relax them and help them overcome the psychological factors that lead to poor performance.

  解题思路:问些writing exercise 的目的,原文说的relax them 很容易得出A选项,B、C都没有提到。

  Question 26:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  But what the researchers in the study hadn’t expected was that this one activity raised the women’s physics grades from the C to the B range.

  解题思路:听到25题的信息后,又出现了But。做研究的人根本没有意料到(hadn’t expected)女性的物理成绩由C提升到了B。

  Question 27:

  答案:C

  定位原文:scripts:

  And had they been told why they were doing the writing? That might have affected the results.

  解题思路:问的是男女都认为研究本可以被什么东西所影响。听力原文里说Miyake的文章里没有考虑到一些细节,比如说,学生只写一次报告还是多次?学生们是否被告知过他们为什么要写这些东西,马上补充“That might have affected the results”。选项A、B都没有提到,根据听力原文或者是排除法都应该只是选C。

  Question 28:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Half do the same writing task as in the original research and half do a factual writing task.

  解题思路:男女学生决定在他们自己的项目里,他们会比较哪两组数据的效果。Half这句听力原文说了,是不同的writing task。

  Question 29:

  答案:B

  定位原文:scripts:

  The men and the women got the same results whether they were working in teams or on their own.

  解题思路:题目问的是Smolinsky的研究的主要发现是班级团队行动怎么样了。在这个人名研究出现后,男生猜测的是women 在teamwork方面做得更好,但是女生否定了这个回答,说无论是在团队行动还是个体行动,男女表现是一样的。

  Question 30:

  答案:A

  定位原文:scripts:

  Perhaps we should just make an appointment to see one of the science professors. That’d be better.

  解题思路:问他们下一步的行动,所以在女生说 need to do next之后就可以锁定答案区域,说的是预约见一个science professor比较好。

  Section 4

  Question 31:

  答案:conservation

  定位原文:scripts:

  The hotspots are significant because they allow us to locate key areas for focusing efforts at conservation.

  解题思路:第一个设空处是关于Biodiversity hotspots的,预读题目时候locating targets这个信息非常重要,locate key areas 这个表达在听力原文中重现,后面的focusing efforts at conservation 就是答案关键。

  Question 32:

  答案:food/foods

  定位原文:scripts:

  The main thing he’d expected to find was that they had very high concentrations of food, but to his surprise that was only true for four of hotspots – remaining hotspot was quite badly off in that regard.

  解题思路:这个部分设空是关于Boris Worm这个人的研究,人名可以帮我们锁定解题区域。设空处是三个关于ocean hotspots 的三个发现, expected to find 就是答案出现的地方了。此题比较简单。

  Question 33:

  答案:surface

  定位原文:scripts:

  The water at the surface of the ocean had relatively high temperatures, even when it was cool at greater depths.

  解题思路:上文的空填出来之后,后面紧接着就是33题的答案。

  Question 34:

  答案:oxygen/O2

  定位原文:scripts:

  Because the also found that the water needed to have enough oxygen in it.

  解题思路:和32、33题一样,可以确认答案出现的区域。预读题目,可以知道问的是水里有充足的什么,have enough 后面就是答案。

  Question 35:

  答案:mammals

  定位原文:scripts:

  What she was interested in was marine mammals, things like seals.

  解题思路:35题问的是Lisa Ballance 这个人的研究。挖空处问的是她的研究内容,听力原文用“was interested in”来锁定答案。

  Question 36:

  答案:ice

  定位原文:scripts:

  One thing they found there which stunned other researchers was that there were large numbers of species which live below the ice.

  解题思路:36 题问的是发现new ocean species的其中一个居住地,原文的below the ice就是答案,所以空处就是填写ice。

  Question 37:

  答案:decline/declining/decrease

  定位原文:scripts:

  Thirdly, they calculate the rate at which the decline of the species is happening.

  解题思路:37和38题都属于Global Marine Species Assessment这个组织,37题属于list endangered ocean species 要考虑的因素;38题是问这个组织成立的目的。组织的名字帮助定位答题区域。Thirdly they calculate the rate 出现,37题答案就出来了。

  Question 38:

  答案:map

  定位原文:scripts:

  For each one they assess, they use the data they collect on that species to produce a map showing its distribution.

  解题思路:部分同上,distribution 出现在原文中,produce a map showing its distribution和题目 make a distribution map 是同义表达。

  Question 39:

  答案:migration

  定位原文:scripts:

  We need to create corridors for migration.

  解题思路:为了保持海洋多样性的一些建议,corridor是解题关键,for表示目的,可以得知migration是答案。

  Question 40:

  答案:consumption

  定位原文:scripts:

  So that only the fish wanted for consumption were caught.

  解题思路:so that 表示目的,同义表达 for the purpose of,定位后此题答案比较容易得出。

  以上就是小编为大家整理的雅思11test1听力答案解析内容,希望对考生有所帮助,同时欢迎大家下载雅思11听力完整资料进行练习。


展开显示全文