剑桥雅思13解析pdf完整版!很多考生在雅思备考中,找不到最新的剑桥雅思真题资料13,为了满足考生的各种备考需求,智课网为大家带来了剑桥雅思13解析pdf完整版,供大家下载参考。

  剑桥雅思13test3阅读passage3答案解析

  Question 27

  答案:C

2.png

  关键词:explanations, decline of the Harappan Civilisation

  定位原文:C段第一句:“Some have claimed that major glacier-fed rivers changed their course, dramatically affecting the water supply and agriculture; or that the cities could not cope with an increasing population, they exhausted their resource base, the trading economy broke down or they succumbed to invasion and conflict; and yet others that climate change caused an environmental change that affected food and water provision.”

  解题思路:C段起初就开始提到类似major glacier-fed rivers, affecting the water supply等一直到climate change… affected food and water provision等,都是关于Harappan文明衰落的解释,故答案为C。

  Question 28

  答案:H

  关键词:a present-day application, archaeological research findings

  定位原文:H段最后一句:“By investigating responses to environmental pressures and threats, we can learn from the past to engage with the public, and the relevant governmental and administrative bodies, to be more proactive in issues such as the management and administration of water supply, the balance of urban and rural development, and the importance of preserving cultural heritage in the future.”

  解题思路:H段明确提到了the management and administration of water supply, the balance of urban and rural development这些政府可以有所作为的方向,跟题干application“应用,运用”同义转述,故答案为H。

  Question 29

  答案:A

  关键词:difference, another culture

  定位原文:A段最后一句:“But their lack of self-imagery - at a time when the Egyptians were carving and painting representations of themselves all over their temples - is only part of the mystery.”

  解题思路:A段引出Harappan文明,并最后提到他们lack of self-imagery,缺少自我画像,同时提到Egyptians会把自己刻画到temple上,跟题干同义转述,故答案为A。

  Question 30

  答案:B

  关键词:Harappan urban design

  定位原文:B段第二、三句:“As populations increased, cities were built that had great baths, craft workshops, palaces and halls laid out in distinct sectors. Houses were arranged in blocks, with wide main streets and narrow alleyways, and many had their own wells and drainage systems.”

  解题思路:原文中的great baths, craft workshops, palaces and halls以及blocks, with wide main streets and narrow alleyways等都是城市建设的描述,与题干同义转述,故答案为B。

  Question 31

  答案:D

  关键词:errors, previous archaeologists

  定位原文:D段第一二句:“A research team led by Petrie, together with Dr Ravindanath Singh of Banaras Hindu University in India, found early in their investigations that many of the archaeological sites were not where they were supposed to be, completely altering understanding of the way that this region was inhabited in the past. When they carried out a survey of how the larger area was settled in relation to sources of water, they found inaccuracies in the published geographic locations of ancient settlements ranging from several hundred metres to many kilometres.”

  解题思路:第一句found early in their investigations that many of the archaeological sites were not where they were supposed to be已经开始阐述,之前是有问题的,第二句后半部分they found inaccuracies表明发现了错误,跟error同义替换,故答案为D。

  ...

  以上是小编为大家带来的剑桥雅思13解析pdf完整版资料,希望大家结合练习提升自己的答题水平。


展开显示全文