19-4 Until the advent of film, commercial entertainment in England occurred only where concentrated urban populations provided audiences large enough to make it remunerative: theaters and music halls were (i)_____ in rural villages. But village cinemas quickly become (ii)_____, even though they were ramshackle affairs in comparison to the urban picture palaces.
24-1 Few studies have been published on ground-squirrel dispersal, and most of them have involved very small sample sizes, thus most statement regarding ground-squirrel dispersal must be considered _____.
解析：few studies和very small sample sizes都说明大多数言论都是推测性的，正确答案选E选项。conjectural推测的。
题源：Of these, about half were conducted on any of the 12 species inhabiting the northwestern United States (Idaho, Oregon, and Washington) (Hoffman et al. 1993), and some of these studies have small sample sizes. Thus, most statements regarding ground squirrel dispersal must be considered hypotheses at best. An exception to this is the question of who disperses.
39-1 The idea of a “language instinct” may seem _____ to those who think of language as the zenith of the human intellect and of instincts as brute impulses.
解析：language as the zenith of the human intellect and of instincts as brute impulses说明智力和天赋是对立的（zenith和brute对立）要素，所以这里把智力和天赋合成一个词就是不和谐的，能体现这个意思的选项是A。jarring不和谐的，刺耳的。
题源：A language instinct may seem jarring to those who think of languageas the zenith of the human intellect and who think of instincts asbrute impulses that compel furry or feathered zombies to build a damor up and fly south.
77-3 The virtual absence of cougars from late prehistoric faunas in the North American Great Basin (i)_____ a general scarcity of carnivores from these sites: bobcats, coyotes, and badgers are routinely found, and even such historically (ii)_____ carnivores as bears and wolves are found as well.
A. largely parallels
B. does not reflect
C. is a consequence of
解析：后文列举了很多食肉动物被发现，说明缺乏美洲狮不代表缺乏食肉动物，第二空递进，就算是以前很少发现的熊和狼都被发现了，正确答案选BE选项。does not reflect并不反映，rare稀缺的。
22-2 Many readers today consider the moral sentiments expressed in the ancient writers’ work to be quite vapid, and in the seventeenth century they were similarly regarded as _____.
解析：通过similarly可知，空格的特征和前文的特征是一致的，前面对moral sentiments的态度是quite vapid，所以空格选vapid的同义词，正确答案选A选项。jejune枯燥乏味的。
23-1 Though the volume of radioactive waste produced by nuclear power plants is _____, the problem of how to dispose of that waste is not: rather, it is of major importance.
解析：rather, it is of major importance说明后面的problem of how to dispose of that waste是很重大的，再通过though得知前面空格要填入“重大”的反义词，所以正确答案选D选项。small微弱的，小的。
41-1 Many creative photographers were delighted to find in instant photography a mode that encouraged them to stop viewing photography as _____ and start viewing it as something they could handle with spontaneity, even derision.
解析：stop viewing photography和start viewing it as something能看出空格和something后面的内容是取反，后面的内容是they could handle with spontaneity, even derision，核心词是“derision嘲笑”，体现负面评价，所以前面空格要选正评价词，正确答案选A选项。sacrosanct神圣不可改变的。
89-5 His new role gives the normally clownish actor a chance to impress audiences with his (i)_____. He is among the most uninhibited comic performers around, but here he buttons his lip and stares straight ahead. Perhaps without quite knowing it, the audience waits for a wink, a hint that some of the (ii)_____ spirit that animated his previous movies might be lurking inside the (iii)_____ manner he presents in this film.
解析：buttons his lip and stares straight ahead体现了他新角色的特征，其实就是与之前的uninhibited取反，第一空选C选项，第二空是他之前的电影的风格特征，所以对应uninhibited的同义，选D最合适，第三空根据in this film又得知选新角色的特征，那就是uninhibited的反义词，所以选H选项。forbearance克制，madcap鲁莽的，reserved保守的。
7-4 She was never (i)_____; she was nothing if not discreet, so she (ii)_____ for the present to declare her passion.
解析：此题关键词组nothing if not=very，表示“非常”的意思。she was nothing if not discreet说明她的特征就是小心翼翼，那么第二空对应这个特征选F选项，第一空根据never得知选discreet的反义词，所以第一空选A选项。precipitate仓促的，forbore（原形forbear）克制。
题源：To this little person he began to pay, on the spot, particular attention: she struck him as exactly the household angel he had long been looking for. He was never precipitate, he was nothing if not discreet, so he forbore for the present to declare his passion; but it seemed to him when they parted — the young lady to go down into Italy and her admirer to proceed to Geneva, where he was under bonds to join other friends — that he should be romantically wretched if he were not to see her again.