GRE阅读尤其是GRE逻辑阅读对考生的逻辑思维能力有较高的要求,考生在平时要加强对自己了逻辑思维的锻炼。本文小编将为大家带来GRE阅读逻辑第八部分,大家可以适当的进行练习,一起来看看。

  36. Sometimes when their trainer gives the hand signal for “Do something creative together” two dolphins circle a pool in tandem and then leap through the air simultaneously. On the other occasions, the same signal elicits synchronized backward swims or tail-waving. These behaviors are not simply learned responses to a given stimulus. Rather, dolphins are capable of higher cognitive functions that may include the use of language and forethought.

  Which one of the following, if true, most strengthens the argument?

  A.Mammals have some resemblance to one another with respect to bodily function and brain structure.

  B.The dolphins often exhibit complex new responses to the hand signal.

  C.The dolphins are given food incentives as part of their training.

  D.Dolphins do not interact with humans the way they interact with one another.

  E.Some of the behaviors mentioned are exhibited by dolphins in their natural habitat

  思路:直接提出另一个事实,若此事实际能够说明结论成立的,则此事实为答案。

  A.没有提及cognitive functions,对结论无关。

  B.选项中的“new responses”,说明了dolphins能够经过思考,再作出一个新的反映,而不是单单的作出learned responses to a given stimulus. 此选项支持了结论中的cognitive functions,是答案。

  C.无关。

  D.interact的方式不一定与cognition有关,也可能会与learned responses或条件反射有关。

  E.无关。

  37. Editorialist: Drivers with a large number of demerit points who additionally have been convicted of a serious driving-relative offense should either be sentenced to jail or be forced to receive driver reeducation, since to do otherwise would be to allow a crime to go unpunished. Only if such drivers are likely to be made more responsible drivers should driver re-education be recommended for them. Unfortunately, it is always almost impossible to make drivers with a large number of demerit points more responsible drivers.

  If the editorialist’s statements are true, they provide the most support for which one of the following?

  A.Drivers with a large number of demerit points who have been convicted of a serious driving-related offense should be sent to jail.

  B.Driver re-education offers the best chance of making drivers with a large number of demerit points responsible drivers.

  C.Driver re-education is not a harsh enough punishment for anyone convicted of a serious driving-related offense who has also

  D.Driver re-education should not be recommended for those who have committed no serious

  E.Drivers with a larger number of demerit points but no conviction for a serious driving-related offense should receive driver re-education rather than jail

  答案:A

  思路:主编认为那些被罚了很多分并承认曾有过严重的驾驶违规的司机应该被判入狱或强制接受司机再教育,否则就是对该罪责的姑息。司机再教育只适合推荐给那些可能因此变得更有责任心的司机。不幸的是,那些被罚了很多分的司机总是不可能变得更有责任。因此,结论是-罚分高并有过严重驾驶违规的司机应该被送进监狱。

  A: 答案符合原文推断。

  B: 与原文的论述相反。

  C: 原文中没有相关的论述。

  D: 主编的论点中没有提到对没有严重驾驶违规的司机的处理意见。

  E: 主编的论点中没有提到对没有严重驾驶违规的司机的处理意见。

  38. Amphibian populations are declining in numbers worldwide. Not coincidentally, the earth’s ozone layer has been continuously depleted throughout the last 50 years. Atmospheric ozone blocks UV-B, a type of ultraviolet radiation that is continuously produced by the sun, and which can damage genes. Because amphibians lack hair, hide, or feathers to shield them, they are particularly vulnerable to UV-B radiation. In addition, their gelatinous eggs lack the protection of leathery or hard shells. Thus, the primary cause of the declining amphibian population is the depletion of the ozone layer.

  Each of the following, if true, would strengthen the argument EXCEPT:

  A.Of the various types of radiation blocked by atmospheric ozone, UV-B is the only type that can damage genes.

  B.Amphibian populations are declining far more rapidly than are the populations of non-amphibian species whose tissues and eggs have more natural protection from UV-B.

  C.Atmospheric ozone has been significantly depleted above all the areas of the world in which amphibian populations are declining.

  D.The natural habitat of amphibians has not become smaller over the past century.

  E.Amphibian populations have declined continuously for the last 50 years.

  答案:D

  思路:原文论述臭氧层的破坏造成UV-B辐射过量是导致两栖动物数量减少的主要原因。

  A:支持说明为什么是UV-B而不是其他原因。

  B:支持说明为什么UV-B会降低两栖动物的数量。

  C:提供空间论据说明臭氧层受损和两栖动物数量减少的相关性。

  D:中性评价。不Weaken也不Strengthen.

  E:提供时间论据说明臭氧层受损和两栖动物数量减少的相关性。

  技巧:做EXCEPT题如果答案中出现原文没有的专有名词(地名和人名等)一般就选它。

  39. Quasars---celestial objects so far away that their light takes at least 500 million years to reach Earth---have been seen since 1963. For anything that far away to appear from Earth the way quasars do, it would have to burn steadily at a rate that produces more light than 90 billion suns would produce. But nothing that burns at a rate that produces that much light could exist for more than about 100 million years.

  If the statements above are true, which one of the following must also be true on the basis of them?

  A.Instruments in use before 1963 were not sensitive enough to permit quasars to be seen.

  B.Light from quasars first began reaching Earth in 1963.

  C.Anything that from Earth appears as bright as a quasar does must produce more light than would be produced by 90 billion suns.

  D.Nothing that is as far from Earth as quasars are can continue to exist for more than about 100 million years.

  E.No quasar that has ever been seen from Earth exists any longer.

  答案:E

  思路:

  A:可能足够sensative,只是没有观察到而已。

  B:同样只是没有观察到而已。

  C:没有定义与地球的距离。

  D:没有定义亮度

  E:原文实际认为现在看到的来自Quasars的光是500万年前发出的。而在400万年前这些类星体就已经燃尽不存在了。

  40. More and more computer programs that provide solutions to mathematical problems in engineering are being produced, and it is thus increasingly unnecessary for practicing engineers to have thorough understanding of fundamental mathematical principles. Consequently, in training engineers who will work in industry, less emphasis should be placed on mathematical principles, so that space in the engineering curriculum will be available for other important subjects.

  Which one of the following, if true, most seriously weakens the argument given for the recommendation above?

  A.The effective use of computer program that provide solutions to mathematical problems in engineering requires an understanding of mathematical principles.

  B.Many of the computer programs that provide solutions to mathematical problems in engineering are already in routine use.

  C.Development of composites and other such new materials has meant that the curriculum for engineers who will work in industry must allow time for teaching the properties of these materials.

  D.Most of the computer programs that provide solutions to mathematical problems in engineering can be run on the types of computers available to most engineering firms.

  E.The engineering curriculum already requires that engineering students be familiar with and able to use a variety of computer programs.

  Argument: 因为有了解决数学问题的电脑程序,所以工程师不用学数学了

  A) Weaken, 因为数学是使用这些电脑程序的必要条件,B) C) D) E) irrelevant

展开显示全文