GRE数学考查的内容覆盖面很广,知识点也比较多,想要拿到高分成绩,那么大家在平时的备考中,也要讲究一定的方法,每个部分都需要好好掌握。为了帮助大家高效备考GRE数学部分,智课网小编为大家带来了GRE数学考试的复习材料,希望对大家备考有所帮助!

  1.A manufacture packages soap powder in container of three different sizes. The amount of soap powder in a full large container could fill exactly 3 of the medium containers or exactly 5 of the small containers. If an equal number of small and larger containers are to be filled with the amount of soap powder that would fill 90 medium containers, how many small containers will be filled?

  A.25

  B.27

  C.30

  D.45

  E.55

  答案:A

  2. Brand R coffee costs $3.25 per pound and brand T coffee costs $2.50 per pound.

  The number of pounds of brand R in a mixture of brands R and T that costs $3.00 per pound.

  A. 1

  B. 2

  C 3

  D 1.2

  答案:D

  3.A rectangular floor 18 feet by 10 feet is to be completely covered with carpeting that costs x dollars per square yard. In terms of x, how many dollars will the carpeting cost? (1 yard = 3 feet)

  A.20x

  B.28x

  C.60x

  D.180x

  E.540x

  答案:A

  4. A widow received 1/3 of her husband’s estate, and each of her three sons received 1/3 of the balance. If the widow and one of her sons received a total of $60,000 from the estate, what was the amount of the estate?

  A.$90,000

  B.$96,000

  C.$108,000

  D.$135,000

  E.$180,000

  答案:C

  5.At 9:00 a.m. train T left the train station and two hours later train S left the same station on a parallel track. If train T averaged 60 kilometers per hour and train S averaged 75 kilometers per hour until S passed T, at what time did S pass T?

  A.2:00p.m

  B.5:00p.m

  C.6:00p.m

  D.7:00p.m

  E.9:00p.m

  答案:D

  6.The charge for a telephone call made at 10:00 a.m. from City Y to City X is $0.50 for the first minute and $0.34 for each additional minute. At these rates, what is the difference between the total cost of three 5-minute calls and the cost of one 15-minute call?

  A.$0.00

  B. $0.16

  C. $0.32

  D. $0.48

  E. $1.00

  答案:C

  7.A consumer insulates a house with material bought at 20 percent off the list price of $370.If the consumer also receives a rebate of $25 from the manufacturer of the material, how much does the material cost the consumer、

  A. $238

  B.$240

  C.$263

  D.$271

  E.$325

  答案:D

  8.What was the original price of an item if a discount of 20 percent reduced the price to $100?

  A.$80

  B.$120

  C.$125

  D.$150

  E.$250

  答案:C

  9.Of the 400 cad in a graduating class, 30 percent were women and, of these, 1/5 became instructors. If the number of men who became instructors was twice the number of women who became instructors, how many of the men became instructors?

  A.120

  B.48

  C.40

  D.24

  E.20

  答案:B

  10.Mechanical toy cars A, B, and C, each traveling at its own uniform rate, started from the same point at the same time and raced a 400-meter course.

  When A crossed the finish line. B was 40 meters behind A, and C was 58 meters behind A.

  When B crossed the finish line, how many meters was C from the finish line?

  A.16

  B.18

  C.19

  D.20

  E.22

  答案:D

  11. A company paid $500,000 in merit raises to employees whose performances were rated A,B, or C. Each employee rated A received twice the amount of the raise that was paid to each employee rated C; each employee rated B received 3/2 times the amount of the raise that was paid to each employee rated C. If 50 workers were rated A, 100 were rated B, and 150 were rated C, how much was the raise paid to each employee rated A ?

  A.$370

  B.$625

  C.$740

  D.$1,250

  E.$2,500

  答案:E

  以上内容由智课小编为大家整理的关于“GRE数学代数文字题练习篇”,希望能帮助到大家,要想了解更多关于GRE考试相关内容,请及时关注智课网。

展开显示全文