GRE阅读考试对于考生来说是有一定难度的,今天小编为大家带来了GRE阅读解题技巧实例分析,希望通过一些实际例子的分析,能帮助大家理解和掌握解题的思路。以下就是今天小编为大家分享的练习解析,一起来看看吧!

  请看题

  Ralph Ellison was passionately interested in visual arts. He immersed himself in Harlem’s art scene in the 1930s, even apprenticing with sculptor Richmond Barthe for a time. Yet he was wary of projects aiming to provide a visual rendering of his novel Invisible Man. He reluctantly allowed Franklin Library to publish two illustrated versions of the novel but found the results disappointing and repeatedly rejected proposed film versions of the book. Despite his involvement in visual arts, Ellison insisted that only language could capture the complexity of American identity. This complexity consisted of the tension arising from the collision of the United States’ written ideals, as outlined in the founding documents, and the historical and contemporary experience molding the national consciousness.

  2. Which of the following can be inferred from the passage about the “tension”?

  A. It partly resulted from social injustices that Ellison worked to alleviate.

  B. It came to Ellison’s attention partly a a result of his experience with proposed film versions of Invisible Man.

  C. Ellison thought that it could not be adequately represented by sculpture.

  D. Ellison believed that it arose from contradictions within the United States’ founding ideals.

  E. Ellison felt that it was an issue that could not adequately be addressed through the depiction of fictional characters.

  这题简单啊,这都能做错呢?引号中的tension肯定能够在原文中找到定位,果然,在文章最后一句,就出现了tension。那还有啥说的咯,直接读最后一句咯,This complexity consisted of the tension arising from the collisionof the United States’ written ideals……然后D选项太对了,但是大家忽略了一个最熟悉的陌生人,并列逻辑,and。

  文章最后一句说到tension arising from the collision of the United States’ writtenideals and the historical and contemporary experience… 归纳一下,原文说collision of A and B;但是选项说的是collision within A,明显破坏了原文的并列关系,故而D选项不正确。

  本题的正确逻辑如下:最后一句的开头This,请大家不要小看这个词,指示代词在GRE阅读中也是非常重要的考点。一般看到指示代词,就说明,我们的答案区间需要往前扩一句,这就说明倒数第二句我们也需要考虑。然后,一看到倒数第二句当中的only,你是不是就知道了这题是在考神马了。本题的题型属于infer推断题,并且答案区间当中又有only,这不就是考察取反逻辑吗?原文说到only language can capture the complexity of American identity,说明其他的方式都不能,所以本题的正确答案是C,it could not be adequately represented bysculpture。快速过一下A选项错,resulted fromsocial injustices无中生有;B选项错,as aresult of his experience 无中生有;E选项错,逻辑错误,depiction of fictional characters本身指的就是语言,然后还说could not adequately be addressed,与原文矛盾。

  总结:要想提高阅读的正确率,一定要“对症下药”,不同的题型对应不同的逻辑和解决办法。

  以上是小编为大家带来的GRE阅读解题技巧实例分析内容,总之我们想要提高阅读考试的正确率,那我们就要学会题型的解题方法,对症下药才会见到效果。

  备考推荐:

立即免费试听 >>

展开显示全文