GRE数学部分,其实最重要的就是多进行各类题目的练习。这样不断的重复复习,不仅仅能够让我们掌握各种考试的题目类型,同时也能够辅助我们掌握更多的解题技巧。下面小编为大家整理了详细的内容,供大家参考!

  1. Three points in the coordinate system were given (4,5), (-2,-1) n (1,k) and all lie on the same line…

  Col A: k

  Col B: 2

  Ans: C

  2. A company sold a product for x dollars in 1990. The price of the product would increase by 2.5% every year. Which of the following expressions could be used to calculate the price of the product in the year 2000?

  A. x * (25)^10

  B. x * (0.25)^10

  C. x * (1.25) ^ 10

  D. x * (1.025)10

  E. x * (0.125) ^ 10

  Ans: D

  3.There is a circular water fountain of Diameter 12m. The wall of the tank has a width of 2m. If the thickness of the fountain is 0.06m, what is the volume of the concrete used in constructing the tank? On a street, there are four houses which are to be painted. There is a choice of three colors, and one house will be painted with a single color. In how many ways can the houses be painted?

  A. 4

  B. 24

  C. 64

  D. 81

  E. 128

  Ans: D

  4. 3,1,4,2,3,1,4,2...... is a series in which 3,1,4,2 are repeated for every 4 terms then what is the product of the 67th,68th term?

  A. 2

  B. 4

  C. 6

  D. 8

  E. 3

  Ans: C

  5. n and k are positive numbers

  col a: (3^n/ 5^k)^2

  colb: (n/k)^2

  Ans: D

  6. A B=1 and M T=2

  A and M are positive and B and T are negative

  Cola :A^2 B^2

  Col b: M^2 N^2

  Ans: D

  7.The number of numbers that can be formed by the digits 1,2,3,4,3,2,1. the odd digits are at odd places is given by

  A) 430

  B) 215

  C) 93

  D) 36

  E) 18

  Ans: E

  8. The number of numbers that can be formed by the digits 1,2,3,4,3,2,1. the odd digits are at odd places is given by

  A) 430

  B) 215

  C) 93

  D) 36

  E) 18

  Ans: E

  以上就是关于“GRE数学题经典练习”的内容,希望通过上述内容的学习,大家能够更好地备考GRE数学考试,预祝大家考试取得成功。

  备考推荐:

立即免费试听>>


展开显示全文