随着新GRE数学难度的不断提升,考生对这项考试绝不可掉以轻心。在GRE数学考试中涉及知识点范围比较广泛,考生需要通过足够的练习来充分熟悉各个知识点在GRE考试中的考察方式。为了帮助考生更好的复习,小编为大家整理了关于GRE数学考试相关内容,供考生参考与学习!

  1. Brand R coffee costs $3.25 per pound and brand T coffee costs $2.50 per pound.

  The number of pounds of brand R in a mixture of brands R and T that costs $3.00 per pound.

  A. 1

  B. 2

  C 3

  D 1.2

  答案:D

  2.A manufacture packages soap powder in container of three different sizes. The amount of soap powder in a full large container could fill exactly 3 of the medium containers or exactly 5 of the small containers. If an equal number of small and larger containers are to be filled with the amount of soap powder that would fill 90 medium containers, how many small containers will be filled?

  A.25

  B.27

  C.30

  D.45

  E.55

  答案:A

  3.A rectangular floor 18 feet by 10 feet is to be completely covered with carpeting that costs x dollars per square yard. In terms of x, how many dollars will the carpeting cost? (1 yard = 3 feet)

  A.20x

  B.28x

  C.60x

  D.180x

  E.540x

  答案:A

  4. A widow received 1/3 of her husband’s estate, and each of her three sons received 1/3 of the balance. If the widow and one of her sons received a total of $60,000 from the estate, what was the amount of the estate?

  A.$90,000

  B.$96,000

  C.$108,000

  D.$135,000

  E.$180,000

  答案:C

  5.At 9:00 a.m. train T left the train station and two hours later train S left the same station on a parallel track. If train T averaged 60 kilometers per hour and train S averaged 75 kilometers per hour until S passed T, at what time did S pass T?

  A.2:00p.m

  B.5:00p.m

  C.6:00p.m

  D.7:00p.m

  E.9:00p.m

  答案:D

  6.The charge for a telephone call made at 10:00 a.m. from City Y to City X is $0.50 for the first minute and $0.34 for each additional minute. At these rates, what is the difference between the total cost of three 5-minute calls and the cost of one 15-minute call?

  A.$0.00

  B. $0.16

  C. $0.32

  D. $0.48

  E. $1.00

  答案:C

  7.A consumer insulates a house with material bought at 20 percent off the list price of $370.If the consumer also receives a rebate of $25 from the manufacturer of the material, how much does the material cost the consumer、

  A. $238

  B.$240

  C.$263

  D.$271

  E.$325

  答案:D

  8.What was the original price of an item if a discount of 20 percent reduced the price to $100?

  A.$80

  B.$120

  C.$125

  D.$150

  E.$250

  答案:C

  9.Of the 400 cad in a graduating class, 30 percent were women and, of these, 1/5 became instructors. If the number of men who became instructors was twice the number of women who became instructors, how many of the men became instructors?

  A.120

  B.48

  C.40

  D.24

  E.20

  答案:B

  10. A company paid $500,000 in merit raises to employees whose performances were rated A,B, or C. Each employee rated A received twice the amount of the raise that was paid to each employee rated C; each employee rated B received 3/2 times the amount of the raise that was paid to each employee rated C. If 50 workers were rated A, 100 were rated B, and 150 were rated C, how much was the raise paid to each employee rated A ?

  A.$370

  B.$625

  C.$740

  D.$1,250

  E.$2,500

  答案:E

  11.Mechanical toy cars A, B, and C, each traveling at its own uniform rate, started from the same point at the same time and raced a 400-meter course.

  When A crossed the finish line. B was 40 meters behind A, and C was 58 meters behind A.

  When B crossed the finish line, how many meters was C from the finish line?

  A.16

  B.18

  C.19

  D.20

  E.22

  答案:D

  12.A school bus has 10 double seats in each of 2 rows. Two students can sit in each double seat. If an empty bus starts out and makes two stops, picking up three times the number of students at the second stop as at the first stop, and if the bus is then filled to seating capacity, how many students got on the bus at the second stop?

  A.5

  B.10

  C.15

  D.20

  E.30

  答案:E

  13.The daily rate for a hotel room that sleeps 4 people is $39 for one person and x dollars for each additional person. If 3 people take the room for one day and each pays $21 for the room, what is the value of x?

  A.6

  B.8

  C.12

  D.13

  E.24

  答案:C

  14.A buzzer sounds every 15 minutes. If the buzzer sounded at 12:40, which of the following could be a time at which the buzzer sounded?

  A.4:05

  B.5:30

  C.6:45

  D.7:15

  E.8:10

  答案:E

  15.The cost, in dollars, for an appliance repair at a certain company is 1.2p+20h, where p is the wholesale price of the parts, in dollars, and h is the number of hour it takes to repair the appliance. What is the cost of repairing an appliance if the wholesale price of the parts is$15 and it takes 2 hours to repair it ?

  A.$12

  B. $18

  C. $20

  D. $40

  E. $58

  答案:E

  16.Three salespeople are paid commissions in proportion to the amount of their sales, which total $25,000, $40,000,and $60,000, respectively. If a total of $20,000 is allocated for these three commission, what is the amount of the largest commission paid?

  A.$8,000

  B.$8,400

  C.$9,600

  D.$10,000

  E.$12,000

  答案:C

  17.The decorating committee for a dance plans to fringe the 3-inch-wide end of a streamer by making small cuts every 1/16 inch. How many cuts must be made to fringe the end?

  A.45

  B.46

  C.47

  D.48

  E.49

  答案:C

  18.If two trains are 120 miles apart and are traveling toward each other at a constant rate of 30 mph and 40 mph, respectively, how far apart will they be exactly 1 hour before they meet?

  A.10 miles

  B.30 miles

  C.40 miles

  D.50 miles

  E.70 miles

  答案:E

  以上内容由智课小编为大家整理的关于“GRE数学代数内容解析”,希望能帮助到大家,要想了解更多关于GRE考试相关内容,请及时关注智课网

展开显示全文