对于初次参加GMAT的考生来说,备考阶段的规划是很重要的,然而有些学生反应不知道该如何规划时间进行有效的复习,那么为了帮助大家更好的备战GMAT考试,智课网小编为大家带来了关于GMAT逻辑的相关内容,更多备考的精彩内容,欢迎关注智课网GMAT频道。

  一、GMAT逻辑缺陷题做题思路

  GMAT逻辑缺陷题难在表达抽象。在看选项之前,要先对原文的推理结构有一个大致概念。然后分别检查每个选项是否符合此概念。检查的唯一方法是到原文中找相应内容。如果原文中找不到相对应之处,则排除。做到Method and Flaw 题目是高分的表现。

  二、GMAT逻辑缺陷题错误选项特征

  1) 新信息/元素出现

  2) 半对办错的选项(可能前半句与原文描述一致,后半句不一致)

  3) 扩大或夸张描述原文信息(但注意!不是所有极端性描述都错!)

  4) 与原文描述相反

  5) 调换原文信息位置

  三、GMAT逻辑缺陷题复习建议

  把所有做过的Method and Flaw题目挑出来,仔细读选项是如何用抽象的语言描述的,熟悉英文的抽象表达。

  四、GMAT逻辑真题之缺陷题分享

  Debater: The average amount of overtime per month worked by an employee in the manufacturing division of the Haglut Corporation is 14 hours. Most employees of the Haglut Corporation work in the manufacturing division. Furthermore, the average amount of overtime per month worked by any employee in the company generally does not fluctuate much from month to month. Therefore, each month, most employees of the Haglut Corporation almost certainly work at least some overtime.

  The debater’s argument is most vulnerable to criticism on which of these grounds?

  (A) It takes for granted that the manufacturing division is a typical division of the corporation with regard to the average amount of overtime its employees work each month.

  (B) It takes for granted that if a certain average amount of overtime is worked each month by each employee of the Haglut Corporation, then approximately the same amount of overtime must be worked each month by each employee of the manufacturing division.

  (C) It confuses a claim from which the argument’s conclusion about the Haglut Corporation would necessarily follow with a claim that would follow from the argument’s conclusion only with a high degree of probability.

  (D) It overlooks the possibility that even if, on average, a certain amount of overtime is worked by the members of some group, many members of that group may work no overtime at all.

  (E) It overlooks the possibility that even if most employees of the corporation work some overtime each month, any one corporate employee may, in some months, work no overtime.

  五、GMAT逻辑缺陷题题目类型判断

  flaw

  六、GMAT逻辑缺陷题题目翻译

  辩论家:H公司制造部的某名员工每月加班的平均时间是14小时。绝大部分H公司的人员都在制造部工作。除此之外,每位员工每月的加班时间比较固定。因此,H公司的员工每个月至少要加一段时间班。

  七、GMAT逻辑缺陷题解题思路

  无既定思路,逐项分析。

  八、GMAT逻辑缺陷题逐项分析

  A、题干并没有说“the manufacturing division is a typical division of the corporation with regard to the average amount of overtime”。

  B、题干并没有说“the manufacturing division is a typical division of the corporation with regard to the average amount of overtime”。

  C、模棱两可项。未指明哪一个claim。

  D、正确选项。某名员工的加班时间并不能代表该部门的平均加班时间。

  E、题干没有忽略这种可能性。

  九、GMAT逻辑缺陷题正确选项

  D

  以上内容由智课小编为大家整理的关于“GMAT逻辑解析之缺陷题”,希望可以帮助到大家,小编在此预祝大家在考试中取得好成绩!

展开显示全文