为了帮助大家更好的复习GMAT考试,智课网小编特意为大家整理了关于"GMAT考试的逻辑"相关内容,希望可以在GMAT的备战中帮助到大家,想了解更多关于GMAT考试备考相关内容,请考生及时关注智课网的GMAT考试频道。

  今天试着开始用尽量简单的语言总结一下OGCR的做法及我的感受,希望自己有所收获,同时也希望大家看到的不吝赐教,挑出毛病来,共同进步。

  确定为assumption题,读题干,看选项。先找有not的选项,如果有,看看是不是not+weaken,是的话基本上就是答案;不是的话,看剩下的选项有没有补充文章gap的,看这些选项的时候要思考是不是结论成立的必要条件,即问自己一定要这样结论才成立吗。

  需要注意的细节(有待大家商讨以决定适用性):

  1) 如果5个选项都没有not,那么,有必要进一步认定这是个填补gap的题;排除选项的时候心里要默默的想文章中是不是缺少了这样的gap。如OG-21/63/76

  例子:OG-21

  When limitations were in effect on nuclear-arms testing, people tended to save more of their money, but when nuclear-arms testing increased, people tended to spend more of their money. The perceived threat of nuclear catastrophe, therefore, decreases the willingness of people to postpone consumption for the sake of saving money.

  The argument above assumes that

  A. the perceived threat of nuclear catastrophe has increased over the years.

  B. most people supported the development of nuclear arms

  C. people’s perception of the threat of nuclear catastrophe depends on the amount of nuclear-arms testing being done

  D. the people who saved the most money when nuclear-arms testing was limited were the ones who supported such limitations(C)

  E. there are more consumer goods available when nuclear-arms testing increases

  OG解释:

  On the basis of an observed correlation between arms testing and people’s tendency to save money, the argument concludes that there is a causal connection between a perception of threat and the tendency not to save. That connection cannot be made unless C, linking the perception of threat to the amount of testing being done, is assumed to be true. Therefore, C is the best answer.

  2) 错误的选项包括无关选项、与原文不兼容选项等。无关选项的内容可能包罗万象,其种类作者没有详加分析,但有一种需要引起注意,即与原文兼容的(compatible)的选项,这类选项比较具有迷惑性,因为看不出明显的纰漏,这也是为什么要检验自己所选的答案是否必要的原因之一。

  与原文不兼容选项举例:OG-167的E选项

  Because no employee wants to be associated with bad news in the eyes of a superior, information about serious problems at lower levels is progressively softened and distorted as it goes up each step in the management hierarchy. The chief executive is, therefore, less well informed about problems at lower levels than are his or her subordinates at those levels.

  The conclusion drawn above is based on the assumption that

  (D) chief executives obtain information about problems at lower levels from no source other than their subordinates(D)

  (E) some employees are more concerned about truth than about the way they are perceived by their superiors

  OG解释:Choice E, if true, would tend to counteract the phenomenon the passage describes.

  与原文兼容(compatible)选项举例:OG-63的D选项

  Traditionally, decision-making by managers that is reasoned step-by-step has been considered preferable to intuitive decision-making. However, a recent study found that top managers used intuition significantly more than did most middle-or lower-level managers. This confirms the alternative view that intuition is actually more effective than careful, methodical reasoning.

  The conclusion above is based on which of the following assumptions?

  (D) Top managers use intuitive reasoning in making the majority of their decisions.(E)

  (E) Top managers are more effective at decision-making than middle-or lower-level managers

  OG 解释:The argument is consistent with managers at all levels using intuition in the minority of decisions made. Thus, choice D is inappropriate.

  3) 无关排除法的应用要区别对待:对于有not的选项尽量不用无关排除,因为可能涉及到削弱;对于gap类型的选项则可以大胆使用,因为这类选项要弥补原文的推理缺陷,如果涉及到与原文结论无关的内容则当舍去。

  以上内容由智课小编为大家整理的关于“GMAT逻辑常用解题技巧有哪些”,希望可以帮助到大家,小编在此预祝大家在考试中取得好成绩!

展开显示全文